Yaşam Aydınlatıcı Nasıl Kullanılır? Ten Rengine Göre Aydınlatıcı Rengi Nasıl Olmalıdır?

Aydınlatıcı Nasıl Kullanılır? Ten Rengine Göre Aydınlatıcı Rengi Nasıl Olmalıdır?

26.05.2021 - 14:30 | Son Güncellenme:

Hanımların güzelleşmek adına tercih etmiş olduğu pek çok uygulama bulunmaktadır. Bunların en bilineni makyajdır. Makyaj hemen hemen tüm kadınların vazgeçilmezi durumuna gelmiştir. Bu bakımdan makyajında birçok çeşit unsuru bulunmaktadır. Bu unsurlar arasında aydınlatıcıda bulunmaktadır. Peki, makyaj işlemlerinde aydınlatıcının etkisi nedir? Aydınlatıcının nasıl kullanılması gerekmektedir? Ten rengine göre aydınlatıcı uygulanması nasıl olmaktadır? İşte, aydınlatıcı hakkında merak edilen detaylar.

Aydınlatıcı Nasıl Kullanılır Ten Rengine Göre Aydınlatıcı Rengi Nasıl Olmalıdır

Etkili ve ışıltılı bir görünüm için cilt bakımı kadınların olmazsa olmazıdır. Aydınlatıcı yani diğer ismi ile highlighter makyajlar malzemelerin vazgeçilmez parçalarıdır. Hem sağlıklı hem de parlak bir ten için hanımlar aydınlatıcı kullanmaktadırlar.

Aydınlatıcı Nasıl Kullanılır?

Aydınlatıcılar ışığı yüze çekerek canlı ve ışıltılı bir cilt görünümü sağlar. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus aydınlatıcıyı cilde aşırı uygulamamaktır. Çünkü aşırı kullanıldığı zamanda tam ters etki göstererek, cildi bozuk gösterir. Yani aydınlatıcının dozunda kullanılması tavsiye edilir.

Ten Rengine Göre Aydınlatıcı Rengi Nasıl Olmalıdır?

- Yağlı ve karma cilde sahip olan hanımlar daha çok toz pudra şeklinde olan aydınlatıcıları tercih etmelidir.
- Kuru cilde sahip olan bayanların tercihi likit aydınlatıcı olmalıdır.
- Kuru ve kremsi bir dokunuşa ihtiyacı olan tenler içinde stick aydınlatıcıların kullanılması tavsiye edilmektedir.
- Renk seçiminde ise ten rengi baz alınmalıdır. Yani aydınlatıcı ten rengi ile çelişmemelidir. Açık tenli bayanların daha açık renkli aydınlatıcı seçmesi gerekirken, koyu tenli bayanlarında koyu rengi tercih etmesi önerilir.

 

Yazarlar