Sağlık Aynı Anda Kulak Ve Baş Ağrısı Neden Olur?

Aynı Anda Kulak Ve Baş Ağrısı Neden Olur?

28.07.2021 - 01:29 | Son Güncellenme:

Kulak ağrısı her çeşit yaş grubunda görülebilen ve oldukça rahatsızlık verici olduğu bir problemdir. Aynı zamanda kaşıntı, işitme kaybı, çınlama, kulakta akıntı, dolgunluk hissi ve baş ağrısı gibi şikayetler de ağrıya eşlik edebilmektedir. Uzmanlar, kulak ağrısının mevcut olduğunda zaman kaybetmeden doktora başvurmak konusunda uyarmaktadır. Sizin için aynı anda kulak ağrısı ile baş ağrısının görülme nedenlerini derledik.

Aynı Anda Kulak Ve Baş Ağrısı Neden Olur

Kulak beş duyu organından birisidir. Sesleri duymayı sağlamaktadır ve vücut dengesinin korunmasında önemli bir rol oynamaktadır. Kulağı ilgilendirmekte olan hastalıklarda kulağın bu özellikleri bozulmaktadır. Kulak ağrısı, kulak tıkanıklığı, kulak akıntısı, kulak çınlaması, baş ağrısı ve baş dönmesi kulağı ilgilendiren patolojiler içerisinde en sık rastlanan belirtilerdir. Sık görülmekte olan kulak şikayetlerinin en başında kulak çınlaması ile baş dönmesi (vertigo) gelmektedir.

Haberin Devamı

 Aynı Anda Kulak Ağrısı İle Neden Olur?

 Aynı anda kulak ağrısı ve baş ağrısının görülmesinin en büyük yaygın nedenini dış kulak ve orta kulak enfeksiyonları oluşturmaktadır. Bu tür kulak enfeksiyonları özellikle çocuklarda daha sık görülmektedir.

 Pis sularda yüzen kişilerde dış kulak enfeksiyonu gelişebilmektedir. Dış kulak yolu üzerinde bulunan egzamalar da ağrıya neden olabilmektedir. Baro travma adı verilen uçak kalkış veya inişlerinde, bununla birlikte suya aniden dalmalarda da kulak ağrısı ortaya çıkabilmektedir. Yoğun düzeyde kulak kiri de kulak ağrısına ve baş ağrısına yol açabilmektedir. Kulak zarının herhangi bir zarar görmesi sonucunda ağrı ortaya çıkabilmektedir.

 Aynı Anda Kulak ve Baş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Haberin Devamı

 Kulak ağrısı genellikle evde tedavi edilebilen bir ağrı türü olmamaktadır. Kulak haricindeki nedenler de kulak ağrısına yol açmaktadır. Bunlardan en çok bilinenleri çene eklemi rahatsızlıkları ile diş apsesidir. Kulak ağrısı genellikle dayanılmaz düzeyde bir ağrı olduğundan bireyi hemen doktora götürmek gerekmektedir. Doktorlar bu rahatsızlıkta sebebe yönelik olarak tedavi uygulamaktadırlar.

 

Yazarlar