Sağlık Baldır Ağrısı Neden Olur, Neyin Belirtisidir? Baldır Ağrısı Nasıl Geçer?

Baldır Ağrısı Neden Olur, Neyin Belirtisidir? Baldır Ağrısı Nasıl Geçer?

13.03.2021 - 10:14 | Son Güncellenme:

Diz ile ayak bileğinin arasındaki kalan bölge baldır olarak isimlendirilir. Baldır bölgesi, tendon, kas, sinir ve kan damarlarından oluşur. Bölge darbe aldığında veya enfeksiyona maruz kaldığında, ağrı ortaya çıkar. Ağrı genelde baldırın hareket ettirilmesiyle hissedilir. ''Baldır ağrısı neden olur, neyin belirtisidir? Baldır ağrısı nasıl geçer?'' gibi soruların yanıtlarını derledik.

Baldır Ağrısı Neden Olur, Neyin Belirtisidir Baldır Ağrısı Nasıl Geçer

Baldır ağrısının nedenleri, çok çeşitli nedenlere bağlı gelişebilir. Daha çok baldır ağrısına neden olan sinir ve kan damarlarındaki rahatsızlıklar, farklı hastalıkların habercisi olabilir. Bundan dolayı baldır ağrısının ciddiye alınması ve nedeninin ne olduğunu öğrenmek için hekime başvurulmasının gerekli olduğu bilinmelidir. 

Haberin Devamı

 Baldır Ağrısı Neden Olur?

 Baldır ağrısının birbirinden farklı çok sayıda nedeni vardır. Ağrının net olarak kaynağının ne olduğunu öğrenmek için çeşitli muayene işlemlerinin yapılması gerekir. 

Kadınlarda oluşan baldır ağrılarının temelinde gün boyu giyilen topuklu ayakkabılardır. Topuklu ayakkabılar, vücudun ağırlığını genellikle ayak parmaklarına yüklediğinden, baldırlarda zamanla güçsüzleşme oluşturabilir. 

Koşu ve benzeri spor faaliyetlerinde ani hareket etme, baldırlarda ani esnemeye veya kasılmaya neden olabilir. Bu durum baldır ağrısını oluşturabilir.

Kemiklerdeki potasyum, kalsiyum ve D vitamini eksiklikleri baldır ağrısının diğer nedenleridir. 

Romatizma, damar rahatsızlıkları, kaslarda gerilmeler ve kan dolaşımı rahatsızlıkları zamanla artarak baldır ağrılarına sebep olabilir.

Haberin Devamı

Baldır Ağrısı Neyin Belirtisidir?

 Uzman hekimler, baldır ağrısının temel nedenlerinin sinir ve damar sorunlarının olduğunu belirtiyorlar. Travma veya ani kas gerilmeleri baldır ağrısına neden olabilecek bazı diğer sebeplerdir. Çeşitli problemlerden ortaya çıkan baldır ağrısı, kimi zamanlarda kalp ve damar problemlerinin habercisi olabilir. Bu durum gözetilerek baldır ağrılarının hafife alınmaması önerilir. 

 Baldır Ağrısı Nasıl Geçer?

 Baldır ağrısının nedeninin ne olduğu, rahatsızlıktan kurtulmak için ipucu olarak değerlendirilebiliyor. Genel anlamda, sağlıklı yaşama önem vererek, vücut için zararlı olan maddelerden uzak durmak, vücudun standart durumuna tehdit olacak tüm alışkanlıkları bırakmak ağrıyı geçirmenin temeli yollarıdır. 

 Baldır Ağrısından Kurtulma Yolları!

 Baldır ağrısının geçirmek için ilk olarak uzman hekime başvurulmalıdır. Çeşitli bazı yöntemlerle hekimler baldır ağrısının geçirilmesi için tedavi uygularlar. Bunun haricinde bazı doğal yöntemlerle baldır ağrısından kurtulmak mümkün olabilir. 

 Hindistan Cevizi Yağı

 Hindistan cevizi yağı, ağrı azaltıcı bileşenlere sahiptir. Özellikle zeytinyağı gibi rahatlatıcı yağla birlikte kullanılması, baldır ağrısını önemli ölçüde azaltabilir. 

 Soğuk Kompres

Haberin Devamı

 Baldırlarda ani şekilde meydana gelen ağrıları, soğuk kompres ile gidermek mümkündür. 

 Zerdeçal ve Susam Yağı

 Zerdeçal ve susam yağını karıştırıp macun şekline getirdikten sonra baldır bölgesine sürmek, ağrının azalmasına yardımcı olacaktır.

Yazarlar