Sağlık Bamya Tohumunun Zararları Ve Faydaları Nelerdir? Bamya Tohumu Yutmak Zayıflatır Mı?

Bamya Tohumunun Zararları Ve Faydaları Nelerdir? Bamya Tohumu Yutmak Zayıflatır Mı?

03.03.2021 - 16:02 | Son Güncellenme:

Bamya, pek sevilmeyen sebzelerin içerisinde yer alsa da insan sağlığı açısından çok önemli yararlara sahiptir. Bununla beraber bamya tohumunun da aynı etkilere sahip olduğunu belirtmek mümkündür. Bamya tohumunun tüketilmesiyle beraber pek çok fayda ile karşılaşılabilir. Ancak bamya tohumunun zararları da bulunabilmektedir. Peki bamya tohumunun zararları ve faydaları nelerdir? Bamya tohumu yutmak zayıflatır mı? İşte detaylar.

Bamya Tohumunun Zararları Ve Faydaları Nelerdir Bamya Tohumu Yutmak Zayıflatır Mı

Bamya; pamuk familyasına ait olan bir bitki türüdür. Bamyanın son zamanlarda popüler gelmesiyle beraber pek çok araştırmaya tabi tutulmuştur. Çinko, potasyum, B ve C vitamini, demir, folik asit, kalsiyum bakımından çok zengin bir besindir. Bununla beraber bamya tohumunun da pek çok yarara sahip olduğunu belirtmek gerekir. Bazı durumlarda bamya tohumunun zararları da bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

 Bamya Tohumunun Zararları Nelerdir?

 Bamya tohumu; genel olarak her insan için oldukça sağlık bakımından bir probleme neden olmaz. Ancak aşırı bir şekilde tüketilmesine bağlı şekilde bazı yan etkileriyle karşılaşmak olasıdır. Bu yüzden de bamya tohumunun aşırı bir şekilde tüketilmemesi gerekir. Bamya tohumunun gebelik döneminde olumlu veya olumsuz bir etkisinin bulunum bulunmadığına dair yeterli bilgi bulunmamaktadır. Kişi hekimine danışarak, bilgi almalıdır. 

 Bamya tohumunun yutularak tüketilmesiyle beraber boğaza kaçması gibi durumlara dikkat edilmesi gerektiği göz önünde bulundurulmalı. Bunun dışında günlük kullanımda aşırıya kaçmamak, belli ölçülerde tüketilmesi, sağlık açısından önemli olacaktır. 

Haberin Devamı

 Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir? 

 Bamya tohumunun yararları;

 - Bamya tohumu içerisinde lif oldukça zengin içeriklidir. Bu özellikle beraber mide ve bağırsakların sürekli çalışmasına destek olur.

 - Bamya tohumu içerisinde epikateşin, prosiyanidin, kuersetin gibi bileşenler vardır. Bu da şeker hastalığını önlemede etkilidir. 

 - Bamya tohumu içerisindeki bileşenler ile kolesterolü normal seviyede tutar.

 - Bamya tohumu; tümör hücrelerine karşı koruyucu özellikleriyle bilinir. Kolon kanserindeki etkileriyle alakalı araştırmaların yapılmaya devam ettiği belirtilebilir. 

 - Bamya tohumu; böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyan etkisi ile bilinir.

 - Bamya tohumu; B, C ve K vitaminleri, kalsiyum ve potasyum mineralleri açısından çok zengin bir besin türüdür. B vitamini sinir sisteminin gelişmesi adına gereklidir. C vitamini cildin yaşlanmasının önüne geçerek, gecikmesini sağlar. K vitamini ise kanın pıhtılaşmasına destek olur. 

 - Bamya tohumu; bağırsak hareketlerini düzenleyerek, kabızlık ve ishal sorununa iyi gelir. 

 Bamya Tohumu Yutmak Zayıflatır mı?

 Bamya tohumu; lif bakımından zengin bir tohumdur. Bu durum; midenin ve bağırsakların sürekli bir şekilde çalışmasına destek olur. Bu yüzden de zayıflatıcı özelliğe sahiptir. 

Yazarlar