Genel Sağlık Baş ağrılarınız kabusunuz olmasın!

Baş ağrılarınız kabusunuz olmasın!

01.08.2021 - 11:42 | Son Güncellenme:

Hemen hemen herkesin şikayetçi olduğu ağrılardan biri baş ağrısıdır. Birçok nedene bağlı olan baş ağrısının bilinen en eski tedavi yöntemini Fizyoterapist Necdet Döner sizler için anlattı. – PEMBENAR ÖZEL

Baş ağrılarınız kabusunuz olmasın

Baş ağrılarının birden çok tipi vardır. Ağrılar beraberinde hassasiyet, bulantı, kusma, görme kaybı getirebilir. Bu sebeple baş ağrısı belirtilerine koyulan tanılar çok sağlıklı olmayabilir. Toplumda sıklıkla görülen baş ağrısı çeşitleri ise; migren, gerilim tipi, küme ve servikojenik baş ağrılardır.  Bu baş ağrılarının altında yatan sebepler, beraberinde getirdikleri diğer hastalık var belirtileri birbirlerinden farklıdır.

Haberin Devamı

Kayropraktik ile baş ağrısı tedavi edilebilir!

Baş ağrısı tedavilerinde tercih edilen uygulamalardan biri de kayropraktiktir. Bu yöntemin uygulanabilmesi için kişinin baş ağrısı şikayetleri ve hikayesi uzman hekim tarafından dikkatlice dinlenmelidir. Kişinin bilgilerinin ardından uzman hekim muayenesi sonucunda uygun görüldüğü takdirde kayropraktir tedavisine başlanabilir.

Baş ağrısı şikayetlerinde kayropraktik tedaviden kısa sürede başarılı sonuçlar elde edilebilir. Bunun en önemli sebebi ise genellikle baş ağrılarının omuz kemeri, boyun eklem ve kasları ile bağlantılı olmasıdır. Bu tedavi yönteminde sadece şikayetçi olunan bölgeye değil genel olarak kas ve iskelet sistemine odaklanıldığı için kişi hem ağrılarından kurtulur hem de genel sağlık durumunda iyileşme görülür. Kişiye uygun uygulanan tedavi sonrasında ise şikayetçi olunan ağrı ve acılarda azalma seans sonrası hemen hissedilir.

Haberin Devamı

Bilinen diğer tedavi yöntemlerine kıyasla zararı daha az olduğu düşünülse bile yanlış kişilerin yanlış uygulamaları sonucu istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple mutlaka bu alanda tecrübesi olan ve uzman kişilerin tedavi için tercih edilmesi gerekir.

Baş ağrılarınız kabusunuz olmasın

Fizyoterapist Necdet Döner

Yazarlar