Editörün Seçtikleri Baş kaçağa kaçak semt

Baş kaçağa kaçak semt

23.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baş kaçağa kaçak semt

Baş kaçağa kaçak semt

       Roma'daki Palestrina Hastanesi'nden büyük bir gizlilikle çıkarılan bölücü terör örgütü PKK'nın başı Abdullah Öcalan'ın, başkentin 20 kilometre uzağındaki İnfernotto adı verilen bir bölgeye taşındığı öne sürüldü. Sahil kenti Ostia ile Casalpalocco arasındaki semtin, yeni ve kaçak yapıların bulunduğu yerleşim merkezi olduğu belirtildi.
       Apo'nun "zorunlu ikamet" gerekçesiyle yerleştiği iki katlı villa, asfalt dökülmemiş Male sokağında bulunuyor. Sokakta yoğun resmi ve sivil polis koruması göze çarpıyor. Ekip otoları sürekli devriye geziyor. Dışardan bakıldığında boş olduğu izlenimi yaratan bahçeli villanın bütün panjurlarının indirilmiş olduğu dikkat çekiyor.
       Kapı önünde ise metalik gri renkli bir jeep göze çarpıyor. İtalyan medyasına göre, bölücü başının, dün sabah saat 06.00 sıralarında villaya getirilmesiyle bölge sakinleri arasında büyük huzursuzluk yarattı. Adım adım Apo'yu izliyen Milliyet ekibi ve Türk basın mensuplarının sokağa gelmesiyle alarma geçen polisler, kimlik kontrolü yaptı, isimleri kaydetti.


Yazarlar