Aile "Başka Bir Dünya Mümkün" Çıktı!!!

"Başka Bir Dünya Mümkün" Çıktı!!!

17.02.2016 - 10:20 | Son Güncellenme:

Uyuşturucu ve bağımlılık sorunu hayatınızı karartmasın

Başka Bir Dünya Mümkün Çıktı

Bu Kitapta; son aylarda gençlerin art arda ölümleriyle birlikte ülke gündemine yerleşen uyuşturucu ve bonzai gerçeğinin ilaç sanayi, hastaneler ve sistemle olan ilişkisi canlı örneklerle anlatılıp çözüm önerileri de sunuluyor.

Haberin Devamı


2012 yılında AYBUDER (Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği)’ni kuran ve halen başkanlığını yürütmekte olan Yavuz Tufan Koçak’ın, uyuşturucunun pençesine düşmüş gençlerin ailelerine bir nevi rehber olacak kitabı ‘Başka Bir Dünya Mümkün’, ÇIKTI!!!

Ezberbozan Bir Kitap

12 yıldır madde kullanmayan ve son iki yılını gece gündüz dernekteki bağımlılarla geçiren eski alkol ve madde bağımlısı Koçak’ın Başka Yerler Yayınları tarafından yayımlanan kitabı, şiirsel bir metinle başlıyor; ardından, kitabın sayfalarını çeviren okuyucular, Koçak’ın özyaşam öyküsüyle karşılaşıyor. Kitapta Koçak’ın sadece çocukluğu, ilk gençliği, maddeyle kurduğu ilişki, sonraki yıllarda danışmanlık eğitimi alıp her yaştan bağımlıya danışmanlık yapmaya başlaması bulunmuyor; aynı zamanda, dünya ve Türkiye’deki uyuşturucu ve bonzai gerçeğinin ilaç sanayi, hastaneler ve sistemle olan ilişkisi de canlı örneklerle anlatılırken, çözüm önerileri de sunuluyor.
“Bir Deniz Yıldızı Daha!”

Haberin Devamı

Kitabın son bölümü ise, “Bir Deniz Yıldızı Daha!” sloganıyla iki yıl önce derneklerinde başlattığı ‘İyileşme ve Değişim Programı’ ve ‘Yaşam Atölyeleri’ çalışmalarının başarısına ve ‘bağımlılığın kader olmadığını’ görüp madde kullanımını ilaç tedavisine gerek duymadan bırakan gençlerin yaşam öykülerine ayrılmış.
Yayımlanan bu kitapla ‘Bağımlılık Kader Değil; Çare Var – Başka Bir Dünya Mümkün’, daha şimdiden, aileler için bir rehber niteliği taşıyacak gibi görünüyor. Çünkü derneğe gidip gelen bağımlıların tümü, benzer süreçlerden geçmiş her yaştan insanın iyileştiğini görünce, ilk anda, kendi kendine, “O başarabiliyorsa, ben de başarabilirim.” sözlerini söylüyor. İşte tam da bu yüzden "Başka Bir Dünya Mümkün" adlı kitap yol gösterici bir görev üstleniyor.

Yazarlar