Yaşam BBOG, 5 YAŞINA BASTI

BBOG, 5 YAŞINA BASTI

22.04.2010 - 01:28 | Son Güncellenme:

Baba Beni Okula Gönder (BBOG) kampanyası beşinci yaşını kutladı. Doğum gününde, “Kadının Gücü” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi... BBOG, kız çocuklarının hayatını değiştirdi, 29 yurt yapılmasını sağladı. Doğan Gazetecilik İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen kampanyanın desteklerden güç alarak büyüdüğünü söyledi

BBOG, 5 YAŞINA BASTI

Milliyet gazetesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından yürütülen “Baba Beni Okula Gönder” (BBOG) kampanyasının beşinci yaşı kutlandı. Verdiği destekle 10 binden fazla kız çocuğunun okulla buluşmasını ve 29 yurt yapılmasını sağlayan BBOG kampanyasının 5. yılı nedeniyle düzenlenen törende, kampanya kapsamında eğitim gören kızların şiir, resim ve kompozisyon dallarında katıldığı “Kadının Gücü” konulu yarışmada dereceye girenlere de ödülleri verildi.

‘Heyecanımız bitmedi’
20 Nisan 2005’ten beri devam eden BBOG kampanyasının 5. yılı dün Doğan Medya Center konferans salonunda düzenlenen törenle kutlandı. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Servet Topaloğlu, İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen, Milliyet gazetesi başyazarı Güneri Civaoğlu, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Törende ayrıca bu yıl üçüncü kez düzenlenen, “Kadının Gücü” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Törende konuşan Doğan Gazetecilik İcra Kurulu üyesi Mergen, kampanyaya büyük bir heyecanla devam ettiklerini belirterek, “Heyecanımızın hiç bitmemesini sağlayan birçok neden var: Kızlarımızın başarısını görmek, yaptığımız her çalışmada büyük destek almak... 300 binin üzerinde kişinin desteğini aldık bugüne kadar. Burada çok önemli bir neden bu güveni oluşturmak. Bu güvenin oluşmasındaki en önemli nedenlerden biri Milliyet gibi bir markanın, ÇYDD gibi çok güçlü bir derneğin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın hep

BBOG, 5 YAŞINA BASTI
birlikte yaptığı çalışmalarla işlerin yürümesi oldu” dedi.

‘32 yurda ulaşacağız’
Geçtiğimiz günlerde BBOG yararına düzenlenen müzayedenin gördüğü ilgiye de dikkat çeken Mergen şöyle devam etti:
“Hedefimiz 700-800 bin TL toplamak, bir yurt yapmaktı. 2 milyon 250 bin lira topladık ve 3 yurt yapıyoruz. Yani bir el uzatıyoruz ama toplum da bize karşılığında beş el birden uzatıyor. Bunun verdiği heyecanla yolumuza devam ediyoruz. İlk yola çıktığımızda 17 yurt yapmaktı amacımız, 29 yurt yaptık. Yakında yapacağımız üç yurtla birlikte 32 yurdu bulacağız. 10 binin üzerinde kızımıza dokunabildik. 7 bin 200 civarında, üç yıl boyunca burs vereceğimiz kızlarımız okuyor. Yurtlarda 3 binin üzerinde kızımızı barındırıyoruz. İnşallah daha da artacak. Rahmetli hocam nur içinde yatsın; Türkan Hoca (Saylan) hep ‘Her ilçede bir yurt yapılsın, 100 binin üzerinde de kız çocuğumuza burs verelim’ derdi. İnşallah hedefimiz bu.”

Haberin Devamı

‘Kız erkek ayrımı yok eşitlemeye çalışıyoruz’
ÇYYD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise BBOG kampanyasını büyük bir keyifle sürdürdüklerini belirtirken, yarışmanın önemine de dikkat çekti. Çelikel, “Bu çok önemli bir hareket. Genç yetenekleri tanımak açısından bizim için bir fırsat oldu. Bu şekilde resme, şiire ya da kompozisyona yatkın olan çocuklarımız bu girişimleriyle ödüllendirilmiş oluyor ve kendilerini bundan sonra da geliştiriyor. Böylece yeni sanatçılar, yeni edebiyatçılar yetiştirmek için bir adım atmış oluyoruz” dedi.
Demokrasi ve insan haklarının temel ilkesinin kadın erkek eşitliği olduğunu belirten Çelikel, “Çalışmalarımızda kız erkek ayrımı kesinlikle söz konusu değil. Ama kız çocuklarıyla erkek çocukların eğitim düzeylerini eşitlemeye çalışıyoruz. Eşitlendikten sonra hepsine eşit şekilde destek vereceğiz. Galiba Türkiye’de çok büyük bir açık var bu konuda. Bu açığı kapatacağız. Hiç okula gitmeyen kızımız kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ödül aldılar
Törende konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere ise mp3 çalar hediye edildi. Ödül alan öğrencilerin isimleri ise şöyle:

Resim:
İlköğretim:
1. (yok)
2. Kübra Ozan. 60. Yıl Y.İ.B.O./Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu Köse/Gümüşhane
3. Selvi Sarı. 60. Yıl Y.İ.B.O./Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu Köse/Gümüşhane
Ortaöğretim: 1. Nursen Boz. Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu Kürtün/Gümüşhane
2. Kader Akın. Hamur Lisesi/ Ağrı Hamur Kız Öğrenci Yurdu/Ağrı
3. Hasret Bülbül. Nene Hatun Kız Lisesi/Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu/Erzurum Merkez

ŞİİR:
İlköğretim:
1. Aşyegül Asan. 60. Yıl Y.İ.B.O./Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu Köse/Gümüşhane
2. Zeliha Demir. 60. Yıl Y.İ.B.O./Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu Köse/Gümüşhane
3. Nurhilal Kul. 60. Yıl Y.İ.B.O./Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu Köse/Gümüşhane
Ortaöğretim:
1. Gülcemal Oğuz. Hamur Lisesi/Ağrı Hamur Kız Öğrenci Yurdu/Ağrı
2. Asuman Ateş. Çağdaş Yaşam Hıfzı Oğuz Beketa Kız Öğrenci Yurdu/Tokat
3. Tuğba Ergüz. Şiran Anadolu Lisesi/Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu/Gümüşhane
4. Serpil Kesgin. Çağdaş Yaşam Abdullah Egemen Kız Öğrenci Yurdu Denizli/Tavas

Haberin Devamı

KOMPOZİSYON:
İlköğretim:
1. (yok)
2. (yok)
3. Merve Meral. 60. Yıl Y.İ.B.O./Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu Köse/Gümüşhane
Örtaöğretim
1. İpek Kayar. Şarköy Anadolu Lisesi/ÇYDD Muzaffer Öztürk Kız Öğrenci Yurdu
2. Rabia Afşin. Nene Hatun Lisesi/Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu Erzurum/Merkez
3. Sultan Zorlu. Mardin 75. Yıl Cumhuriyet Sağlık Meslek Lisesi/Mardin

Yazarlar