Sağlık Bebekler İçin Buhar Makinesi Nasıl Kullanılır? Bebek Odalarında Buhar Makinesi Ne İşe Yarar?

Bebekler İçin Buhar Makinesi Nasıl Kullanılır? Bebek Odalarında Buhar Makinesi Ne İşe Yarar?

03.04.2021 - 16:58 | Son Güncellenme:

Soğukların hakim olduğu kış aylarında kaloriferlerin yanması sebebiyle evde bulunan nem miktarında bir düşüş yaşanır. Evde bulunan nem oranını artırmak amacıyla özellikle de bebek odalarında buhar makinesi kullanımı merak uyandırmaktadır. Sizin için Bebekler için buhar makinesi nasıl kullanılır? Bebek odalarında buhar makinesi ne işe yarar şeklindeki tüm soruların yanıtlarını derledik.

Bebekler İçin Buhar Makinesi Nasıl Kullanılır Bebek Odalarında Buhar Makinesi Ne İşe Yarar

 Yaşam ortamlarında nemde azalma olması burun tıkanıklığı ve ağız içinde kurumayla başlayıp sık solunum yolu rahatsızlıklarına kadar gidebilen problemlere yol açan kuru ve sıcak hava, özellikle de burun tıkanıklığı yaşamaya çok fazla yatkın olan bebeklerde ciddi manada problem yaratabilmektedir.

Haberin Devamı

 Bebekler İçin Buhar Makinesi Nasıl Kullanılır?

 Bebek odasının sürekli olarak neminin kontrol edilmesi önemli bir konudur. Bebek odasındaki nem oranı %40’ın altına indiği vakit buhar makinesi kullanılabilir. Ancak buhar makinesi kullanıldığı taktirde mutlaka dikkat edilmesi gerekli olan bazı önemli hususlar bulunmaktadır.

 Öncelikle bebek odasına konulacak olan buhar makinesinin devrilmelere karşı bebeğin beşiğinden uzağa, düz ve sağlam bir zemin üzerine yerleştirilmesi gerekmektedir. Bebek odasındaki buhar makinesinin gece çalıştırılması ve sıklıkla bebeğin odasındaki havanın nem oranının kontrol edilmesi gerekmektedir. Nemölçer ortamdaki nem oranını %50’nin üzerini gösteriyor ise ya da camlarda buharlanma durumu, yüzeylerde nemlenme gözleniyorsa; bu durum havanın çok fazla nemlendiğinin işareti olmaktadır.

Haberin Devamı

 Yüksek orandaki nem, ev içinde bakteri ve küf oluşumunu artırıcı etki yaratacağından oldukça tehlikelidir. Bu bakımdan küf ve sigara dumanıyla eşdeğer oranda ev içi hava kirliliği kaynağı olabilmektedir.

 Bebek Odalarında Buhar Makinesi Ne İşe Yarar?

 Buhar makinesinin haznesinin su ve sabunla iki üç günde bir temizlendikten sonra %3 hidrojen peroksit solüsyonu ile tekrar temizlenmesi gerekir. Temizlenmesinden sonra iyice durulanması ve yeniden doldurulması gerekmektedir. İyi bir temizlik yapılmaması makinenin haznesinde küf ve bakteri oluşumuna ve mikroorganizmaların solunum yolu ile bebeğe zarar vermesine neden olabilir. Buhar makinesinin gerektiği şekilde temizlenmesi bu bakımdan çok önemlidir.

 Bebeğin odasındaki buhar makinesi ev içi nem oranını %40-50 arasında tutacak şekilde aralıklı olarak çalıştırılması durumunda bebek odasında rahat solunabilen bir hava olanağı sağlar. %40’ın altında çalıştırılarak, %50’nin üzerinde durdurulması durumunda ise; temizliği ve bakımının da düzenli yapılması durumunda, bebek odasında buhar makinesi kullanmak solunum yolu sağlığı bakımından oldukça yararlı bir etki yaratır.

Yazarlar