Bebek Bebeklerin El Ve Ayakları Neden Sıcak Olur?

Bebeklerin El Ve Ayakları Neden Sıcak Olur?

20.06.2021 - 04:19 | Son Güncellenme:

Doğal bir süreç altında bebeklerin sıcaklığı yetişkin bir insana göre daha fazladır. Ancak bazı durumlarda el ve ayaklardaki sıcaklık gerektiğinden fazla olabiliyor ve uzun sürebiliyor. Peki, bebeklerin el ve ayakları neden sıcak olur? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Bebeklerin El Ve Ayakları Neden Sıcak Olur


Belli bir dereceye kadar bebeklerin el ve ayakları normal bir insana göre daha sıcak olabilir. Fakat belli bir sıcaklıktan sonra bu durum bazı istenmeyen sorunların olduğunu gösterebilmektedir. Böyle durumlarda uzman bir doktora gitmek büyük bir öneme sahiptir.

Bebeklerin El ve Ayakları Neden Sıcak Olur?

Anne ve babaların korktuğu ve endişe duyduğu durumlardan biri bebeklerin el ve ayaklarındaki sıcaklık oluyor. Özellikle bu sıcaklık uyku sorunu ile beraber geldiğinde, bazı problemlerin olabilme ihtimali ön plana çıkmaktadır.

- Bebeklerde diş çıkarma dönemi olduğu için ateş olabilir.
- Bebeklerin kan dolaşımı bu dönemde dengesiz olabilir. Bu sebepten dolayı el ve ayaklarının soğuk ya da sıcak olması doğal bir süreçtir.
- Ortamın sıcaklığı bebeklerin el ve ayaklarının daha sıcak olmasına sebep olabilir.
- Giydirilen kıyafetler nedenlerden biridir.
- Çok hareketli oluşu ile beraber kan dolaşımı endeksli olarak bu durum ortaya çıkabilir.

Yukarıdaki sebeplerden dolayı bebeklerde el ve ayak sıcaklığı belli bir dereceden daha yukarı çıkabilir. Böyle durumlarda mutlaka uzman bir doktora görünmek en önemli hususlar içerisinde yer alır.

Bebeklerde El ve Ayak Sıcaklığından Endişe Duyulmalı mı?

Birçok anne ve baba minik yavrularındaki el ve ayak sıcaklığından endişe duyabiliyor. Aslına bakılırsa bu durum normal bir süreç olarak ifade edilebilir. Ancak sıcaklık ve süre bakımından durum biraz daha uzun olursa, o vakit gerekli önlemlerin alınması gerekir. Özellikle bir doktora minik yavruya göstermek, bu konuda sorun olup olmadığına yönelik durumu ortaya çıkarır.

 

Yazarlar