Sağlık Belden Mr (Emar) Nasıl Çekilir? Bel Mr Sonuçları İle Fıtık Anlaşılır Mı?

Belden Mr (Emar) Nasıl Çekilir? Bel Mr Sonuçları İle Fıtık Anlaşılır Mı?

30.03.2021 - 16:12 | Son Güncellenme:

Manyetik Rezonans ya da bilinen adıyla MR pek çok hastalığın tanı ve tedavi aşamasında uygulanan bir yöntemdir. Vücutta ayrıntılı görüntü oluşturmak üzere uygulanan MR yöntemi, hastalıkların takibinde de oldukça önemli olur. Peki belden MR (emar) nasıl çekilir? Bel MR sonuçları ile fıtık anlaşılır mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Belden Mr (Emar) Nasıl Çekilir Bel Mr Sonuçları İle Fıtık Anlaşılır Mı

 MR; radyo dalgaları, güçlü mıknatıslar ve bilgisayar kullanılarak uygulanan bir görüntüleme testidir. Yaygın olarak hastalıkların teşhisinde ve tedavisinde kullanılır.

Haberin Devamı

 MR Nedir, Ne İşe Yarar?

 MR, manyetik rezonans görüntüleme olarak adlandırılan bir görüntüleme yöntemidir. Bu yöntemde, manyetik alan ve radyo dalgaları kullanılarak vücut içindeki doku ve organların ayrıntılı fotoğrafları oluşturulur.

 MR, ameliyat olmadan iç organların, dokuların ve iskelet sisteminin incelenmesini sağlayan bir yöntemdir. Çeşitli hastalıkların ve sorunların erken teşhisinde oldukça önemlidir. Kişinin yüksek çözünürlüklü vücut içi görüntüleri herhangi bir organ ya da dokudaki sorunların net bir şekilde gözlenmesini sağlar. MR, daha önceden tanısı konmuş ve tedavisine başlanmış hastalıkların nasıl ilerlediğinin takip edilmesinde de kontrol amaçlı uygulanan bir yöntemdir.

 Belden MR Nasıl Çekilir?

Haberin Devamı

 MR makineleri büyük ve tüp şeklinde olan mıknatıslı cihazlardır. MR görüntüleme uygulaması için hastanın MRI cihazının içine girerek hareketsiz bir biçimde uzanması gerekir. Belden MR çekilmesinin gerekli olduğu durumlarda da hasta tüp şeklindeki cihazın içine uzanır. Bu sırada manyetik alan insan vücudundaki hidrojen atomlarını düzenlemeye başlar.

 Radyo dalgaları, hizalanan hidrojen atomlarının oldukça zayıf sinyaller üretmesini sağlar. Oluşan sinyaller ilgili bölgenin görüntüsünü oluşturmada kullanılır. Bel MR'ı için bel bölgesinden görüntü kesiti alınır. MR cihazının içine girerken hastaların er türlü takı, toka benzeri metal eşyalarını çıkarmaları gerekir.

 Bel MR Sonuçları İle Fıtık Anlaşılır mı?

 Bel fıtığı MR yöntemiyle net bir şekilde anlaşılır. Bel MR'ı sayesinde bel bölgesindeki problemin gidişatı gözlemlenebilir ve uygun tedavi yöntemi başlatılabilir. Beldeki disklerin hali, omurganın dengesi, bel fıtığı seviyesi gibi durumlar da MR sayesinde anlaşılabilir. MR sonuçlarına bağlı olarak hastaya ihtiyacı olan tedavi en kısa sürede uygulanabilir. Bu sayede bel fıtığı gibi rahatsızlıkların çok ilerlemeden kontrol altına alınması sağlanır.

Yazarlar