Evcil Hayvan Beta Balığı (Kavgacı Siyam Balığı) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Beta Balığı (Kavgacı Siyam Balığı) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

20.09.2021 - 15:28 | Son Güncellenme:

Ev ve iş yerlerinin vazgeçilmez dekorasyon öğelerinden biri de akvaryumlar olmaktadır. Bulundukları ortama görsellik kazandıran akvaryumlarda çeşitli türden olan pek çok balık beslenebilmektedir. Akvaryumda beslenecek balıkların uyum içinde yaşayan balık türlerinden olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Beta balığı da akvaryumda beslenen balık türlerinden biri olmaktadır. Peki, beta balığı ( kavgacı siyam balığı) nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, beta balığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için tüm detayları derledik.

Beta Balığı (Kavgacı Siyam Balığı) Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Beta balıkları kavgacı balık türlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Bu nedenle akvaryum ortamında diğer balık türleri ile uyum içinde yaşamaları zor olmaktadır.

Haberin Devamı

Beta Balığı (kavgacı siyam balığı) Nedir? 

Beta balığı, Güneydoğu Asya'ya özgü olan çeşitli renkleri ile dikkat çeken bir balık türü olmaktadır. Beta balıkları dövüşçü balıklar olarak da belirtilmektedir. Özellikle erkek beta balıkları saldırgan olma konusunda dişi beta balıklarından önde yer almaktadır. Akvaryum ortamında kendini kısıtlanmış hisseden beta balıkları daha sakin davranabilmektedirler. Bu balıklar çeşitli renkleri ile balık severlerin dikkatini çekmektedir.

Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Beta balıklarının ana vatanı Güneydoğu Asya olmaktadır. Bu balıklar sığ sularda yaşamaktan hoşlanmaktadırlar. Beta balıklarının boyları 6 cm ve 8 cm arasında değişmektedir. Bu balıkların ömürleri ortalama iki yıl kadar olmaktadır. Erkek beta balıkları daha gösterişli ve daha renkli olarak belirtilmektedir. Erkek beta balıkları dişilere göre daha saldırgan oldukları için geniş akvaryumlarda bakılması tavsiye edilmektedir.

 

Yazarlar