Sağlık Beyne İyi Gelen Besinler Ve Aktiviteler Nelerdir?

Beyne İyi Gelen Besinler Ve Aktiviteler Nelerdir?

04.11.2021 - 04:17 | Son Güncellenme:

Beyin sağlığını korumak ve beyin sağlığını geliştirmek açısından iyi gelen besinler bulunmaktadır. Beyne iyi gelen bu besinleri düzenli olarak tüketerek beyin jimnastiği de yapabilirsiniz. Aynı zamanda sinir sistemini bu besinlerle doğal yollardan tedavi edebilirsiniz. Son günlerde beyne iyi gelen besinler ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, beyne iyi gelen besinler nelerdir? Beyne iyi gelen aktiviteler nelerdir? İşte beyne iyi gelen besinler ve aktivitelerin detaylarını derledik.

Beyne İyi Gelen Besinler Ve Aktiviteler Nelerdir


Beyin sağlığında önemli rol oynayan bu besinler uzman kişiler tarafından da önerilmektedir. Bu besinler aynı zamanda beyne gerekli olan enerjiyi de vermektedir.

Beyne İyi Gelen Besinler ve Aktiviteler Nelerdir?

1) Somon
Somon beyne iyi gelen besinlerden bir tanesidir. Somon içerisinde yer alan omega 3 ve DHA beyin nöronlarına oldukça iyi gelmektedir. Nöronları besleyen somon balığı düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir. Beynin daha da yüksek kapasitede çalışmasını sağlayan somon, aynı zamanda yorgunluğa da oldukça iyi gelmektedir.

2) Yaban Mersini
Yaban mersini yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Yaban mersini beyin sağlığına oldukça iyi gelmektedir. Yaban mersini strese de birebir gelmektedir. Yüksek enerji seviyesi vererek kişinin kendini daha enerjik hissetmesini sağlayan yaban mersini vücuttaki iltihaplanmayı da azaltmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda yaban mersini beyni güçlendirdiği saptanmıştır.

3) Brokoli
Brokoli yoğun miktarda K vitamini ve A vitamini içermektedir. Brokoli hem beyin sağlığına hem de mide sağlığına oldukça iyi gelmektedir. Brokoli içermiş olduğu sülforaran maddesi ile birlikte beyin hücrelerinin çoğalmasını sağlar.

4) Bitter Çikolata
Bitter çikolata vücuda mutluluk hormonu salgılayan bir besindir. Bitter çikolata yoğun miktarda endorfin içermektedir. Aynı zamanda içermiş olduğu yüksek miktarda magnezyum ile birlikte hafaızayı güçlendirir. Beynin sakinleşmesini sağlayan bitter çikolata aynı zamanda rahatlamasını da sağlamaktadır.

5) Ceviz
Ceviz şekli ile de beyne benzeyen bir besindir. Beyin görünüşü ile bilinen ceviz birçok kişi tarafından tüketilmektedir. Ceviz omega 3 yağı içermektedir. Aynı zamanda doğal bir antioksidan olarak bilinen ceviz beynin daha da kuvvetli olmasını sağlamaktadır. Beyin sağlığına oldukça iyi gelen ceviz içermiş olduğu melatonin ile de uyku bozukluğunu engeller.

 

Yazarlar