Sağlık Bikini Bölgesi Neresidir? Erkekler Ve Kadınlarda Genital Bölge Nereyi Kapsar?

Bikini Bölgesi Neresidir? Erkekler Ve Kadınlarda Genital Bölge Nereyi Kapsar?

24.04.2021 - 15:22 | Son Güncellenme:

Güzel ve estetik bir görünüm sağlaması nedeniyle, vücuduna güvenen pek çok kadın bikini kullanır. Özellikle yaz ayları geldiğinde birbirinden farklı bikini modelleri değerlendirilir. Peki bikini bölgesi neresidir? Erkekler ve kadınlarda genital bölge nereyi kapsar? İşte bu konu hakkında bilgiler.

Bikini Bölgesi Neresidir Erkekler Ve Kadınlarda Genital Bölge Nereyi Kapsar


Bikini genel olarak iki parçadan oluşur ve belli bölgeleri kapatır. Bu bölgeler hem ahlaki olarak hem de sağlık açısından kapanması gereken vücudun önemli kısımlarıdır. Aynı zamanda bikini bölgesi denilen kısım kapatıldığı vakit, bikini sayesinde çok daha esnek ve rahat hareket etme imkanı elde edilir.

Bikini Bölgesi Neresidir?

Merak edilen konulardan biri olarak bikini bölgesinin neresi olduğu ve bunun hangi kısımları kapsadığı öne çıkıyor. Genel olarak bikini bölgesinin üç farklı kısımdan oluştuğunu dile getirmek mümkün. Bunlar meme bölgesi, genital bölge ve makat kısmıdır. Bu iki parça bu üç kısmı etkin bir şekilde kapatarak hem sağlık açısından hem de ahlaki yönden toplumsal kurallara uyma imkanı tanır. Farklı boyutlarda ve tasarımlarda geniş bir yelpaze altında üretilen bikiniler, özellikle ortak şekilde meme ve genital bölgeyi kapatır. Aslına bakılırsa bunu daha çok meme ucu ve genital bölge olarak da ifade etmek mümkündür.

Erkekler ve Kadınlarda Genital Bölge Nereyi Kapsar?

Kadın ve erkek cinsel organları değişkenlik gösterse dahi, bulundukları yer ortaktır. Kasık bölgesi olarak da bilinen bu kısım, iki bacak arasında yer alır. Yani erkek ve kadınlarda genital bölge bu noktayı kapsar. Hem üreme hem de boşaltım noktasında vücudun en önemli yapı taşlarıdır. Bu bağlamda dikkatli bir şekilde bakım ve temizliğin genital bölgede yapılması büyük öneme sahiptir.

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve rahat hareket edebilmek için bakım ve temizlik şarttır. Özellikle erkek ve kadınlarda genital bölgede meydana gelen bakteriyel oluşumlar, birçok hastalığın da habercisi olarak öne çıkar. O yüzden sağlıklı materyaller kullanmak suretiyle bakım ve temizlik periyodik olarak gerçekleşmektedir. Erkeklerde genital bölge boxer ya da külot çeşitleri ile kapatılır. Kadınlarda ise külot ya da tanga genital bölgenin kapatılması için amaca göre kullanılır.

Yazarlar