Yaşam 'bikutumutluluk' ile mutlu et kendini!

'bikutumutluluk' ile mutlu et kendini!

04.02.2015 - 11:41 | Son Güncellenme:

Bi Kutu Mutluluk her ay bir kutu içerisinde gönderdiği küçük sürprizlerle kadınları mutlu ediyor.

bikutumutluluk ile mutlu et kendini

Bi Kutu Mutluluk Eylül 2014’te her ay kadınlara küçük mutluluklar ulaştırmayı amaçlayan ve her zaman tasarımı ön planda tutan bir sürpriz kutu servisi olarak kuruldu. İlk kutularını yeni yıldan itibaren göndermeye başlayan bi kutu mutluluk, kadınların kendilerine her ay postacıyı bekleme heyecanı yaşatabilecekleri ve kendilerine sürpriz yapabilecekleri bir servis olmanın dışında hediye seçmekte zorlanan erkeklerin sevdiklerine bir ay değil her ay hediye gönderebilecekleri bir alternatif sundu. Hediye edilen ya da satın alınan her kutunun içerisine talep doğrultusunda konulan kişisel notlar her kutunun birbirinden farklı ve kişiye özel olmasını sağladı. Adından da anlaşılabileceği gibi en önem verdiği misyon “insanları mutlu etmek” olan bi kutu mutluluk; müşteri yorumları, sosyal medyada yapılan yorumlar ve birebir yaptığı görüşmeler sonucunda, bu misyonu başarıyla geçekleştirebildiğini gördü ve kutu alan herkesi mutlu etmeyi başardı.

Bi kutu mutluluk’un çalışma sistemi şöyledir: kullanıcı ilk önce www.bikutumutluluk.com sitesine girip siteye kendi adına kaydolmalıdır. Daha sonra kendine uygun olan 1,3 ya da 12 aylık paketlerden birini seçerek işleme devam eder. Bu aşamada kutunun hediye mi yoksa kendisi için mi olduğu bilgisini teslimat ve fatura adresi ayrımıyla belli eder ve kutu içerisinde gönderilecek olan kişisel bir not ekleyebilir. Kişisel not dışında kutular standarttır. Her ay farklı bir konsept yaratılır ve yeni bir kutu üretilir. Her ay, konsepti yansıtan bir kutu görseli tasarlanır ve konsepte uygun ürünler seçilip ya da tasarlanıp bir araya getirilerek yeni bir kutu üretilir. Kutular belirlenen tarihlerde sahiplerine ulaştırılır. İlk kutu sahibine ulaşana kadar, sürpriz etkisini yok etmemek için, kutu içerikleri açıklanmaz. İlk kutu sahibine ulaştıktan sonra kutu içeriği web sitesinde yayınlanır. İçerik konsepte bağlı ve gizli olmasına rağmen bir kaç ana başlıkta özetlenebilir. Bunlar: kağıttan ürünler, kişisel aksesuarlar, ev aksesuarları ve partner ürünlerdir.

Bi kutu mutluluk tasarım geçmişi olan 3 kişi tarafından kuruldu: Aslıcan Aydın, Ayşe Şimşekci Başer ve Merdol Başer. Ayşe ve Aslıcan ODTÜ’de Endüstri Ürünleri Tasarımı okuduktan sonra Politecnico di Milano’da servis tasarımı üzerine yüksek lisanslarını yaptılar; Merdol ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Mimarlık okuduktan sonra Politecnico di Bari’de yu¨ksek lisansını tamamladı. Bir Süre Milan’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen üçlü Avrupa’da gördükleri sistemlerden ilham alarak ve tasarımcı kimlikleriyle profesyonel becerilerini kullanarak bi kutu mutluluk’u yarattılar.

Eylül 2014’te başlayan serüven ilk kutu olan yeni yıl kutusunun başarısıyla ve Şubat ayında çıkacak olan Aşk kutusunun heyecanıyla devam ediyor. Normalde sadece kadınlar için kutu tasarlayan bi kutu mutluluk, gelen talepleri dikkate alarak sadece Şubat 2015 ve sevgililer gününe özel, sınırlı sayıda erkekler için de kutu tasarladı. Böylece bi kutu mutluluk erkeklere sevdikleri için sadece sevgililer gününde değil her ay sürpriz yapma ve hediye alma fırsatı sunarken; kadınlara da sevgililer gününde sevgililerine mutlu bir sürpriz yapma şansı veriyor.

Yazarlar