Püf Noktası Boya Göre İdeal Vücut Ölçüleri Nelerdir?

Boya Göre İdeal Vücut Ölçüleri Nelerdir?

10.02.2022 - 12:41 | Son Güncellenme:

Kişinin boyuna ya da kilosuna göre alması gereken, bulunması gereken kiloya ideal kilo, ideal vücut ölçüsü adı verilmektedir. İdeal demek, kelime anlamı olarak uygun anlamını taşımaktadır. Yani uygun olan vücut ölçüsü, kişi için sağlıklı olan en önemli konuyu içermektedir. Sağlıklı beslenme ve sağlık bir yaşam ile ideal vücut değerini korumak mümkündür. Peki, ideal vücut değeri nedir, boya göre İdeal vücut ölçüleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Boya Göre İdeal Vücut Ölçüleri Nelerdir

 İdeal vücut değeri, en kısa tanımı ile vücut için gerekli olan ve sağlıklı olan bir vücut değerini kapsamaktadır. Genel olarak uzmanlar tarafından bulunur ve sağlıksız vücutlar için uygun kilo verme programı düzenler.

Haberin Devamı

 Boya Göre İdeal Vücut Ölçüleri Nelerdir?

 İdeal vücut ölçüleri, boy ve kiloya göre belirlenen bir ölçüm olarak bilinmektedir. Genel olarak uzman kişiler tarafından yapılan bu ölçüm, son yıllarda kişilerin internet üzerinden de yapabildiği bir test haline gelmiştir. Her ne kadar online bir şekilde test yapılsa da vücut sağlığı için işin uzmanlarından bilgi almak ve ölçümleri bir uzmana yaptırmak gerekmektedir. Bu ölçüler vücuttan vücuda değişebildiği gibi kişiden kişiye de değişmektedir.

 Bu ölçü kişi yaş aldıkça da değişen bir değer olarak bilinir. Bu sebepten dolayı kişiyi bir rakam içerisine sıkıştırmak çok doğru olmaz. İdeal vücut ölçüleri, özellikle de kadınları belli bir kalıba sokmayı değil, asıl olan amacı vücut için sağlıklı olan değeri benimsemektir. Sağlıklı bir görünüm ve rahat hareket edebilmek adına ideal vücut ölçüsüne kulak vermekte fayda vardır. Çok yaygın olarak bilinen 90-60-90 beden ölçülerinin son zamanlarda uygun bir bedeni yansıtmadığı ileri sürülmektedir.

Haberin Devamı

 İdeal olan vücut ölçüleri bel ve kalça arasında yer alan orantıya işaret etmektedir. Bu bilgilere göre bel genişliği cm değerinden, kalça çevresinin cm değeri bölünmektedir. Bilinen sağlıklı ve ideal olan vücut ölçüleri şu şekildedir:

  1. 20 ile 29 yaş arasında yer alan kadınların kalça ile bel oranları 0,71 değerden küçükse,
  2. 30 ile 39 yaş arasında yer alanların kalça ve bel oran 0,72 değerden küçükse,
  3. 40 ile 49 yaşları arasında bulunan kadınların kalça ve belin oranı 0,73 değerden daha az ise,
  4. 50 ile 59 yaş arasında bulunan tüm kadınların da kalça ve bel oranı 0,74 değerden daha küçükse ideal vücut ölçülerine uygun oldukları ve sağlıklı bir vücut taşıdıkları bilinmektedir.
Yazarlar