Sağlık Boyun Kemiği Eğriliği Nedir, Neden Olur? Eğri Boyun Hastalığı (Toticollis) Nasıl Tedavi Edilir?

Boyun Kemiği Eğriliği Nedir, Neden Olur? Eğri Boyun Hastalığı (Toticollis) Nasıl Tedavi Edilir?

07.03.2021 - 17:52 | Son Güncellenme:

İnsan sağlığını etkileyen pek çok hastalık var. Özellikle de omurilik ve kemik ile ilgili olan hastalıklarda erken belirti çok önemlidir. Günümüzde boyun kemiği eğriliği de çok sık yaşanıyor. Boyun kemiği eğriliği nedir, neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Boyun Kemiği Eğriliği Nedir, Neden Olur Eğri Boyun Hastalığı (Toticollis) Nasıl Tedavi Edilir

 Boyun kemiği eğriliği oluşturan çok fazla hastalık var. Özellikle eğri boyun hastalığı nedeni ile boyun bölgesinin sağ ve sol kısmına uzanan bazı kaslarda şişlik bulunabilir.

Haberin Devamı

 Boyun Kemiği Eğriliği Nedir, Neden Olur?

 Boyun kemiği eğriliği, boyun bölgesinde eğrilik oluşturan bir hastalık olarak bilinir. Bu genellikle bebeklerde görülür. Boyun eğriliği boyun kısmının sağ ve sol tarafında bulunan kaslar üzerinde şişlik oluşması demektir. Bu şekilde asimetri bozukluğu oluşur. Boyun tutulan tarafa doğru eğrilir. Böylece yüzün diğer tarafına göre küçük kalır.

 Günümüzde çok sık rastlanan boyun eğriliklerinin pek çok nedeni bulunur. Boyunda oluşan kireçlenme ve soğuk havalara bağlı olarak boyun kemiğinde eğrilik oluşabilir. Ayrıca boyun kısmında yaşanan ani bir travma da boyun kemiği eğriliğine neden olmaktadır. Disk hastalığı ve eğrilme yaşayanlarda da çok sık boyun kemiği eğriliği yaşanabilir.

Haberin Devamı

 Eğri Boyun Hastalığı (Toticollis) Nasıl Tedavi Edilir?

 Kişilerde eğri boyun hastalığı görülmesi sonucu doğru tedaviler uygulanmalıdır. Buna göre hastalık tanısı konulduktan sonra doğru tedavi yöntemi belirlenir. Bunun yanı sıra öncelikle ameliyatsız tedavi denenir. Boynun eski hale gelmesi için boyun için pasif egzersizler yapılmalıdır.

 Her gün düzenli olarak egzersiz yapıldığında eğri boyun hastalığı da tedavi edilebilir. Ayrıca bu pasif egzersiz hareketleri fizyoterapist eşliğinde uygulanmalıdır. Egzersizler sonrasında hastalar belli aralıklar ile kontrol edilir. İleri derecede eğri boyun hastalığında ise hekim uygun gördüğü takdirde cerrahi müdahale yapılabilir. Bu şekilde hastalığa da çözüm bulunur.

 Eğri Boyun Hastalığı İle İlgili Merak Edilenler

 Günümüzde çok sık yaşanan eğri boyun hastalığı farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Özellikle de anne karnında boyun eğriliği oluşabilir. Bunun yanı sıra kas ve kemik bozukluğuna bağlı olarak eğri boyun hastalıkları da oluşmaktadır. Önemli olan eğri boyun hastalığının erken teşhis edilmesi ve doğru tedavinin uygulanmasıdır.

Yazarlar