Sağlık Bronşektazi Nedir, Neden Olur? Bronşektazi Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bronşektazi Nedir, Neden Olur? Bronşektazi Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

10.09.2021 - 16:32 | Son Güncellenme:

Günümüzde birçok hastalık vardır ve birçok yol ile kişiden kişiye geçebilir. Hastalıkların bir çoğunluğu havadan geçmektedir. Çevre kirliliğinin artması ile göğüs hastalıkları artmaktadır. Göğüs hastalıklarından bir tanesi de bronşektazi hastalığıdır. Bronşektazi hastalığı nedir? Bronşektazi neden olmaktadır? Bronşektazi hastalığının tedavisi nasıl yapılmaktadır? Sizler için bronşektazi hastalığı ile ilgili merak edilenleri derledik.

Bronşektazi Nedir, Neden Olur Bronşektazi Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır

Bronşektazi hastalık halk arasında bronş genişlemesi olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Bronşektazi Nedir?

Bronşektazi, akciğerlerdeki bronşların hasar görmesi, kalınlaşması veya genişlemesi ile oluşan bir hastalıktır. Herhangi bir akciğer rahatsızlığı bronşekataziye neden olabilir. Bu rahatsızlık akciğerlerde mukus ve bakteri biriktirir. Bu durum solunum yollarının kapanmasına neden olabilir.

Bronşektazi Nasıl Tedavi Edilir?

Bronşekatazi hastalığının kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Bronşektazinin tedavisi bulunmasa da kontrol altında tutulabilmektedir. Bunun için erken teşhis oldukça önemlidir. Erken teşhis ile birlikte mukus ve bakteri miktarı en düşük seviyede tutulur. Böylece hastalık kontrol altında tutulmuş olur. Tedavi için kullanılan bazı yöntemler vardır. Balgam inceltici ilaçlar, hava yollarını temizleme yöntemleri bunlardan bazılarıdır. Hastalık ileri seviyede ise cerrahi işlem gerektirir.

Yazarlar