Stil Bu yaz plajlarda hem rahatlık hem şıklık ön planda!

Bu yaz plajlarda hem rahatlık hem şıklık ön planda!

01.08.2021 - 13:51 | Son Güncellenme:

Bu senenin gözdesi ipli tasarımları şık ve kaliteli kumaşlarıyla birleştiren Biliana Doll, tüm kadınların her yerde kendilerini özel hissetmelerini sağlayan 2021 yaz koleksiyonu ile plaj kültürüne yeni bir soluk getirdi. Kadın vücuduna övgü olarak tasarlanan koleksiyonla ilgili detayları, bu yazın plaj trendlerini, tasarım sürecini, İstanbul'a geliş hikayesini ve çok daha fazlasını tasarımcı Biliana Doll ile konuştuk.

Bu yaz plajlarda hem rahatlık hem şıklık ön planda

Bir plaj giyim tasarımcısı olmaya nasıl karar verdiniz?

Haberin Devamı

Tüm hayatım boyunca istedim, çocukken hep tasarımcı olmak için okumak istedim. Ne yazık ki babam istemedi, bu yüzden dileğim sadece bir dilek olarak kaldı. Ancak sonrasında hayat beni başka yerlere, deneyimlere ve eğitime götürdü. Ve bu arzum hiç kaybolmadı, hep aklımdaydı ve zaman zaman da yüzeye çıktı. Böylece hayatımda yaşadığım tüm deneyimlerden sonra uzun zamandır beklediğim dileğim nihayet gerçekleşti. Sonrasında ise hayatımda çok kötü bir dönemi atlattım ve tek başıma İstanbul'a gelip dileğimi gerçekleştirmeye karar verdim. Kendi kendime de "dileğini gerçekleştirene kadar geri dönme" dedim... Her şey böyle başladı.

Tasarımlarınızda nelerden ilham alıyorsunuz?

İsviçre'de uzun süre kendi butiğimi işlettim, hatta yine İsviçre'deki butiklerde mağaza müdürlüğü yaptım. Zürih'te de "Kadınlar için Stilistlik" okulunu bitirdim.

Haberin Devamı

Tüm tasarımlar bana ait ve hepsi benim fikirlerimden doğuyor. Modellerimin ilham kaynağı ise moda tutkum. Bunun yanında güneşi, kumu ve denizi çok seviyorum! Ben bir yaz çocuğuyum, Temmuz'da doğdum. O nedenle benim için güneş, onsuz yaşayamayacağım bir yaşam enerjisi demek. Benim içinse sahilde yaşam özgürlük, pozitif enerji, pozitiflik… Tüm bunlar benim için en güzel duygulardan birkaçı. Aslında "hayat" benim ilham kaynağım.

Bu yaz plajlarda hem rahatlık hem şıklık ön planda

Biliana Doll kadınını tanımlayacak olsanız hangi kelimelerle ifade edersiniz?

Zarif, kendinden emin, biraz çılgın, hayatı seven, klas ve kendine ait olan! Hatta belki ona "isyancı" da diyebilir miyiz? :) Kendine güveni olan, kendine sımsıkı sarılan, öncelikle kendine saygı duyan ve kendini seven tüm kadınların markamı giymesini istiyorum.

Bu yılın mayo ve bikini trendleri neler?

Hayvan baskılarından parlak malzemelere, hindistan cevizi ağacından swarovskiye kadar birçok detay mevcut. Brezilya stilinden, normal kesimlere aklınıza gelebilecek her çeşit model bu sezon dikkat çekiyor.

Türk kadınlarının plaj giyiminde tercihi hangi modeller oluyor?

Şu an hem Türkiye'de hem de genel olarak dünyada pandemi ve karantina dönemi sebebiyle kadınların plaj giyimde tercih ettikleri ürünler geçen yıllara göre daha farklı. Türk kadınları tarz olarak Avrupa'da yaygın olan trendleri takip ediyorlar.

Haberin Devamı

2021 yaz koleksiyonunuzda neler var?

Plaj kültürüne yepyeni bir soluk getirerek, bu yaz kontrast renklere ağırlık verdiğimiz mayo ve bikini koleksiyonumuzda dekolte, ip ve transparan ağırlıklı mayo ve bikinilerimizle tüm kadınları plaj şıklığına davet ediyoruz. Yaz koleksiyonumuzda; bikiniler, tek parça mayolar, pareolar ve plaj pantolonları bulunuyor. Lüks swarovski kristallerinden spor modellere aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz.

Bu yaz en çok satılan modeller hangileri oldu?

Safarina, Aura Pink, Jade Lumiere, Diva ve Diamondina Star koleksiyonum en çok dikkat çeken ve satılan modeller oldu. Koleksiyonun en göze çarpan modellerinden transparan mayolar, hem rahatlık hem şıklık vaat ediyor. İp tasarımıyla öne çıkan bikini ve mayolar ise sezonun modasından taviz vermeyen kadınlara leopar, siyah ve kontrast renklerin şıklığını sunuyor. Geometrik şekiller, pırıltılı dokunuşlar, ikonik çizgiler ve parlak dokulu kumaşlar ise öne çıkan gözde tasarımlar oldu.

Haberin Devamı

 

Yazarlar