Evcil Hayvan Bukalemun Ne Yer, Nasıl Beslenir? Bukalemunların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Bukalemun Ne Yer, Nasıl Beslenir? Bukalemunların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

12.10.2021 - 14:04 | Son Güncellenme:

Doğada yaşayan bazı canlılar farklı özellikleriyle diğer canlılara oranla daha fazla dikkat çekmektedirler. Bu hayvanlardan biri de bukalemun olarak ifade edilmektedir. Bukalemunlar ortamın ve kendilerinin durumları ile ilgili bir tehdit ile karşılaştıklarında renklerini değiştirebilmektedir. Peki, bukalemun ne yer, nasıl beslenir? Bukalemunların en sevdiği besinler neler olmaktadır? İşte, bukalemun adı verilen hayvan hakkında detaylar.

Bukalemun Ne Yer, Nasıl Beslenir Bukalemunların En Sevdiği Besinler Nelerdir

 Bukalemun kertenkeleye benzetilen bir hayvan olarak bilinse de bu canlıların birbirlerinden farklı özelliklere sahip olduğu belirtilmektedir.

Haberin Devamı

 Bukalemun Ne Yer, Nasıl Beslenir?

 Bukalemunlar sahip oldukları renk ve desen bakımından oldukça fazla çeşidi olan hareketli bir hayvan çeşidi olarak ifade edilmektedir. Sürüngenler sınıfına ait olan bu canlılar omurgalı olmaktadırlar. Dilleri çok hızlı kavrama özelliğine sahip olan bu canlılar kuyrukları ile dalları kavramaktadırlar. Bu canlıların ayak, dil ve renk ve göz değiştirme gibi ilginç özellikleri bulunmaktadır. Bukalemunlar genellikle sinek ve böcek yiyerek beslenmektedirler. Ağaçlarda yaşayan bukalemunların gün içerisinde yaklaşık olarak 30 sinek yedikleri ifade edilmektedir.

 Bukalemunların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Bukalemunların en sevdiği yiyeceklerin başında canlı sinek gelmektedir. Bu canlılar hamam böceği ve kurutulmuş karides de yemektedirler. Bukalemunlar fazla enerji harcayan canlılar olmadıkları için bu durumlarına uygun besinleri tüketmeleri önemli olmaktadır. Bukalemunlar marul gibi yeşil renkli sebzelerle de beslenebilirler. Bukalemunlar sıcak bölgelerde yaşayan canlılar oldukları için susuzluğa karşı da oldukça dayanıklı olmaktadırlar. Soğuk iklimlerde bukalemunlar yaşamamaktadırlar.

Yazarlar