Yazarlar
MALZEMELER
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*3,5_4 su bardağı kadar un
İÇ MALZEME
*2 adet soğan
*350 gr.ıspanak
*Biraz maydanoz
*Isırgan otu
*Tuz,karabiber,pul biber
Açmak için un..
*Piştikten sonra üzerine yağ
YAPILIŞI
*3,5 su bardağı unu karıştırma kabına alalım
*Ortasını havuz gibi açalım
*Ortasına su,maya ve tuzu koyup bunları karıştıralım
*Yanlardan un alarak hamurumuzu yoğuralım ,hamur toparlanmazsa biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim
Haberin Devamı
*Üzerini kapatarak 1 saat mayalandıralım
*Bu sırada ıspanakları temizleyelim,suda bekletip süzelim ve doğrayalım
*Biraz sıvıyağ koyduğumuz tavada incecik doğradığımız soğanı kavuralım
*Üzerine ıspanakları ekleyerek karıştıralım
*Diğer otları da doğrayarak ilave edelim
*Tuz ve baharatları koyduktan donra ocağı kapatalım
GÖZLEME YAPIMI
*Mayalanan hamuru tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım
*Hafif unlayarak her birini merdaneyle dikdörtgene benzer şekilde açalım
*Yarısına hazırladığımız içten koyalım
*Ve diğer yarıyı kapatalım
*Kenarlarını iyice bastıralım
*Yağsız tavada önlü arkalı pişirelim
*Bezelerin hepsini birden açmayın,,3 er 4 er açıp piştikçe devam edin ki gözleme hamuru beklerken yumuşayıp tezgahtan veya tepsiden alırken zorluk olmasın..
*Pişen gözleme üzerine sıvıyağ veya eritilmiş tereyağ sürelim. ..
AFİYET OLSUN