Salon Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi?

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi?

26.04.2016 - 11:20 | Son Güncellenme:

Astrolojiyle ilgilenen herkes bu haberden mutluluk duyacak... İşte burçların favori dekorasyonları

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Eğer astrolojiye inanıyorsanız, yıldızların ve gezegenlerin konumlarının hayatımızda büyük bir etkisi olduğuna ve doğduğumuz zamana göre oluşan burçlarımızın karakteristik özelliklerimizi, tarzlarımızı ve zevklerimizi belirlediğine de inanıyorsunuz demektir.

Haberin Devamı

Kişilik özelliklerimizi ana hatlarıyla belirleyen burçlar elbette giydiğimiz kıyafetlerden damak tadımıza, çevremizdekilerle ilişkilerimizden yaşadığımız evlerin dekorasyonlarına kadar pek çok şeyi etkiliyorlar.

Ne de olsa her burcun farklı renkleri ve zevkleri var. Peki söz konusu ev dekorasyonları olduğunda hangi burç için nasıl bir dekorasyon tarzı belirlemek gerekir? İşte burçların kendilerine has ayıt edici özelliklerine göre farklı dekorasyon önerileri...

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Koç
(Mahir Mobilya / homify.com.tr)
Koç burcu insanlarının en karakteristik özellikleri yaşam enerjileri ve aktif mizaçlarıdır. Doğuştan liderler olarak bilinen Koçlar için en uygun dekorasyonlar kişisel özelliklerine uygun olarak dinamik, kendine has ve çekici bir estetiğe sahip olan tasarımlardır. Koç burcu insanları sıcak ve enerjik yapılarıyla her zaman bulundukları ortamda dikkat çekerler. Bu yüzden Koç burcunun evi de tıpkı böyle dikkat çekici ve sıcak bir yapıya sahip olmalı. Kırmızı Koç burcunun rengidir; özellikle koyu tonlu kırmızı tasarım unsurları Koçların evinin vazgeçilmez parçalarından biridir. Bu burcun olumsuz sayılabilecek bir özelliği ise bir işe hevesle başlamaları ancak sonunu getiremeyecek kadar sıkılgan bir yapıya sahip olmalarıdır. Temizlik söz konusu olduğunda da bu özellikleri devreye girer. Dolayısıyla dağınıklıktan hoşlanmasalar da dağınıklığa yatkındırlar ve bu yüzden Koç burcu insanları evlerini dizayn ederken, bol çekmeceli dolaplar gibi dağınıklık önleyen formüllere yer vermelidir.

Haberin Devamı

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Boğa
(Escapefromsofa / homify.com.tr)
Üretken, çalışkan, iş bitirici ve pratik olmalarıyla tanınan Boğa burcu insanları eşyalarına oldukça önem verir ve onlarla bağ kurar. Bu yüzden evi ve evinin içindeki mobilya ve aksesuarlar da Boğa burçları için oldukça önemlidir ve dekorasyon konusuna en çok önem veren burçlardan biri Boğa'dır. Venüs'ün yönettiği Boğa burcunun doğuştan gelen bir estetik anlayışı vardır ve moda ve dekorasyon konularında içgüdüsel olarak stil sahibidir. Konfor, lüks ve istikrar Boğa burcunun olmazsa olmazları arasındadır. Maddi olarak da genelde şanslı olan Boğalar lüks mobilyalara para harcamaktan kaçınmaz. Stil sahibi bir lüks ve konforlu ve çarpıcı bir tarz Boğa burcu insanlarının evlerinde sıklıkla karşımıza çıkar. Kapitone dikişli deri koltuklar, aşırıya kaçmayan bir gösterişe sahip asalet timsali mobilyalar ve sanatsal aksesuarlar Boğa burcu için en ideal dekorasyon tercihlerinin başında geliyor.

Haberin Devamı

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

İkizler
(Prego Sem Estopa / homify.com.tr)
İkizler burçları için en ideal evi tarif edecek olursak, mutlaka davetkâr, konuklar için düşünülmüş, sosyal, yenilikçi, eğlenceli ve değişken ifadelerini kullanmamız gerekir. Her zaman aktif bir zihinleri olan İkizler burcu insanları değişken duygu durumları ve arkadaş canlısı mizaçları ile tanınırlar. İkizler burcunun kişilik özelliklerine uygun bir ev döşemek için de aktif, eğlenceli, genç, çağdaş ve hareketli bir dekorasyon tarzı benimsemek şart. Çizgili, benekli, hayalperest çağrışımları olan, anaforlu ve renkli desen ve motifler; havadar ve iç açıcı atmosferler, cam kapılar, geniş pencereler ve kalabalık arkadaş grupları için geniş oturma grupları İkizler evinin en göze çarpan detaylarıdır.

Haberin Devamı

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Yengeç
(Simetrika / homify.com.tr)
En karakteristik özelliği evcimen olması olan Yengeç burcu için dekorasyon çok önemli. Anaçlığı, korumacı mizacı ve kırılgan yapılarıyla tanınan Yengeç burcu içine kapanıktır ve zaman zaman kabuğuna çekilmeyi sever. Elbette evleri de, Yengeç burcu insanlarının kabuklarıdır ve mutlaka huzur dolu bir atmosfere sahip olmalıdır. Geçmişle bağları kuvvetli olan Yengeç burçları için geleneksel dekorasyon stilleri ya da vintage tarzı modern dekorasyonlar oldukça uygun.

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Aslan
(Aykuthall Architectural Interiors / homify.com.tr)
Bulundukları her ortamda ilgi odağı olmayı başaran, gururlu ve biraz da kibirli Aslan burcu için en ideal dekorasyon tarzı pek tabii ki gösterişli ve görkemli klasik tasarımlar. Kişisel özelliklerini ev dekorasyonlarında fazlasıyla yansıtmayı seven Aslan burçları insanları yaşam alanları ile etkilemeyi sever. Ailelerine önem veren, sadık ve cömert insanlar olan Aslanlar, bu karakteristik özelliklerini dekorasyon tarzlarında da sergilerler.

Haberin Devamı

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Başak
(Arketipo-Taller de Arquitectura / homify.com.tr)
Olgun mizaçları, temizlik ve sağlığa olan düşkünlükleri ile öne çıkan Başak burcunun evi düzenin ve uyumun simgesidir adeta. Ahenkli renk kullanımı, temizlik ve düzen Başak burcu insanlarının evlerinin olmazsa olmazları arasındadır. Gösterişten ve ilgi odağı olmaktan pek de hoşlanmayan Başak burcu için huzurlu, dinlendirici ve minimal tasarımlar en uygun tasarımlardır.

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Terazi
(Breno Santiago Arquitetura Interiors / homify.com.tr)
Dengenin sembolü olan ve her zaman adaletli ve eşit bir dünyanın hayalini kuran Terazi burçları genellikle entelektüel birikimi oldukça yoğun olan ve düşünsel özellikleriyle ön plana çıkan insanlardır. Uyum ve denge Terazi burçlarının dekorasyon tarzının ana temasını oluşturur. Geniş kütüphaneler, yenilikçi ve modern mobilyalar, yuvarlak masalar ve pratik bir yerleşim Terazi burcu insanlarının evlerinde sık sık karşımıza çıkan tasarım detaylarıdır.

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Akrep
(Studio Guilherme Torres / homify.com.tr)
Son derece soğukkanlı görünen ancak aslında oldukça duygusal olan ve duygularını derinde yaşayan Akrepler yoğun ve tutkulu mizaçlarını dekorasyon tarzlarına da yansıtırlar. İncelikli, detaycı ve derin bir estetik anlayışına sahip olan Akrepler için tabuları yıkan ve cesur tasarımlar idealdir. Akrep burcu son trendlerle ve moda olan dekorasyon fikirleriyle ilgilenmek yerine her zaman kendi kişiliklerini yansıtan gözüpek tasarımları tercih eder. Karizmatik, bilge görünümlü ve sıra dışı dekorasyonlar Akrep burcunun dekorasyonlarıdır.

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Yay
(Kuta Home / homify.com.tr)
Umudun ve ışığın temsilcisi olan Yay burcu iyimser, enerjik, özgürlüğüne düşkün ve doğayla kuvvetli bağları olan insanlardır. Dekorasyonlarda her zaman farklı ve egzotik tarzları benimseyen Yay burçlarının evleri iyimser yapılarını ön plana çıkaran tasarım unsurları ve doğadan kopmayan tasarımlarla doludur. Canlı ve zengin renkler ve farklı kültür ve tarzların iç içe geçtiği eklektik dekorasyonlar Yay burçları için idealdir.

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Oğlak
(A4estudio / homify.com.tr)
Özgüvenleri, ciddiyetleri, kendinden emin duruşları ile ön plana çıkan Oğlaklar genellikle hırslı ve maddiyata önem veren insanlardır. Hayatlarının merkezinde işleri olan, çalışkan, disiplinli ve ağırbaşlı olan Oğlak burçlarının ev dekorasyonları da onların hayattaki statülerinin bir göstergesidir. Düzenli, ağırbaşlı, etkileyici ve asil yaşam alanları dizayn eden Oğlak burçları için en ideal renk de tabii ki kahverengi tonları.

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Kova
(Coco Pracownia Projectowania / homify.com.tr)
Bağımsızlığına düşkün, deli dolu, özgün ve yaratıcı mizaçları ile öne çıkan Kovalar entelektüel ihtiyaçlarını karşılayan ve sosyal çevrelerine uyum gösteren dekorasyon tarzlarını benimserler. Zekalarını ve derinliklerini sergileyen sanat eserleri, samimi bir sohbet ortamı oluşturacak şekilde dizayn edilmiş oturma grupları, gösterişli olmayan bir estetik, iletişime dayalı minimalist bir dekorasyon tarzı ve fonksiyonel tasarım unsurları Kova burcu için en ideal yaşam alanlarını oluşturur.

Burcunuzun favori dekorasyonu hangisi

Balık
(Grupo Arsciniest / homify.com.tr)
En duygusal ve hayalperest burç olan Balık, ev dekorasyonunu da içgüdülerini ve duygularının sesini dinleyerek oluşturur. Mobilya ve aksesuar seçimlerinde kendilerini iyi hissettiren tercihler yaparlar ve şıklık, konfor ya da gösteriş aramazlar. Hayalci tasarımlar, farklı tarzların iç içe geçtiği dizaynlar, uçuk renkler ve spiritüel tasarım unsurları Balık burçları için idealdir.

Yazarlar