Sağlık Burun Ağrısı Neden Olur? Burun Kemiği Ağrısının Belirtileri Nelerdir, Nasıl Geçer?

Burun Ağrısı Neden Olur? Burun Kemiği Ağrısının Belirtileri Nelerdir, Nasıl Geçer?

09.09.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

İnsanlar bazı dönemlerde birçok nedenden dolayı sağlık problemleri yaşayabilir. Burun ağrısı bu rahatsızlıklar arasında yer alan bir sağlık sorunudur. Burun ağrısının neden meydana geldiği insanların endişelenmesine yol açıyor. Burun ağrısı neden olur? Burun kemiği ağrısının belirtileri nelerdir, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Burun Ağrısı Neden Olur Burun Kemiği Ağrısının Belirtileri Nelerdir, Nasıl Geçer

Burun ağrısının oluşması birçok neden dolayı olabilir.

Haberin Devamı

Burun Ağrısı Neden Olur?

Burun ağrısı ciddi sağlık sorunlarını işaret eden bir belirti olabilir. Burun ağrısının ağrıması birçok insanın endişelenmesine yol açıyor. Bu sağlık sorununu yaşayan kişiler bazen direk olarak hastaneye gidebiliyor. Burun ağrısı erkeklere göre kadınlarda daha çok görülen bir problemdir. Burunun ağrıması insanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Burun ağrısı yaşayan kişilerin bu ağrıyla beraber baş ağrıları yaşadığı da gözlemlenmiştir.

Burunla kulağın birçok ortak noktası bulunur. Burunlar insanların yaşamı boyunca gelişmeye devam eder. Burun içerisinde kılcal damarlar vardır. Kulaktan sonra hassas bir özelliğe sahip dış organdır. Burun dış etkenlerden kolay bir şekilde etkilenebilir. Dış organ olduğu için nefes alıp vermeyle birlikte enfeksiyon kapma riski yüksektir. Burun ağrımasına sivilceler de neden olabiliyor. Vücudun her yerinde görülen sivilceler, bazen burnun içerisinde de çıkabiliyor ve burnun ağrımasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Burun Kemiği Ağrısının Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?

Burun kemiğinin neden ağrıdığı birçok kişi tarafından araştırılan bir konudur. Her insan hayatının belirli dönemlerinde burun ağrısıyla karşı karşıya kalabilir. Bu ağrıyı yaşayan kişiler nasıl bir tedavi uygulayacağı hakkında bilgi sahibi olamayabiliyor. Basit nedenlerle geçici ağrılar da olsa insanların tedirgin olmasına neden oluyor. Burun kemiğinin ağrımasının birçok nedeni bulunuyor. Bu nedenler su şekilde sıralanabilir;

  • Enfeksiyon virüsleri
  • Üst solunum hastalıkları
  • Burun kemiğine darbe alınması
  • Akut sinüzit sebebiyle tıkanmalar
  • Sivilceler
  • Aftların burunda oluşması
  • Migren hastalığı
  • Şiddetli baş ağrıları

Burun kemiği ağrısı yaşayan kişiler, bu nedenlerden dolayı ağrı yaşayabiliyor. Bu nedenler kontrol edilerek, hastada bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir. Eğer bu nedenlerden herhangi biri bulunuyorsa, uzman doktorlara görünmek en sağlıklı karar olacaktır. Kişiler burun ağrısında kurtulmak için, sağlık kuruluşlarına giderek muayene olabilir.

Yazarlar