Sağlık Çabuk Yorulma Neden Olur? Çabuk Yorulma Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir, Nasıl Geçer?

Çabuk Yorulma Neden Olur? Çabuk Yorulma Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir, Nasıl Geçer?

10.09.2021 - 16:41 | Son Güncellenme:

Halsizlik, bir şikayet belirtisi olarak görülmüyorsa iş gücünüzü düşürmüyorsa ve hayat kalitenizi azaltmıyorsa bir süre beklemeli ama halsizliğin geçmediği durumlarda vakit kaybetmeden uzman hekime başvurmanız gerekir. Ama halsizlik artık yaşam kalitenizi önemli ölçüde düşürüyor ve iş yapmakta zorlanmanıza neden oluyorsa yaşadığınız halsizlik bir hastalığın habercisi olabilir. Çabuk yorulma neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Çabuk Yorulma Neden Olur Çabuk Yorulma Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir, Nasıl Geçer

Halsizlik, çabuk yorulma gibi pek çok şikayet mevsim geçişlerinde sıkça yaşanabilir. Doğru beslenme ile sıcak havaların neden olduğu halsizlik şikayetinden kurtulabilirsiniz. Alacağınız C vitamini, kuru badem, kuru kayısı, ceviz, fındık, kuru incir, kuru üzüm gibi yaz mevsimi halsizliği ile mücadele etmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Çabuk Yorulma Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Anemi, kansızlık sorunu

Tiroid bezlerinin olması gerekenden daha az çalışması

Metabolizmanızın çalışma sisteminde yaşanan bazı bozukluklar

Bağ dokusundaki ortaya çıkan bazı hastalıkları

Ruhsal sorunlar yaşaması sonucunda ortaya çıkan depresyon halsizliğinin en önemli nedenleri arasında sayılır.

Çabuk Yorulma Nasıl Geçer?

Halsizliğin tedavisi için halsizliğe neden olan etken ya da etkenlerin neler olduğunu öğrenmek gerekir. Ama bazen herhangi bir hastalığa bağlı olmadan ortaya çıkan bazı halsizlik gibi durumlar ortaya çıkabilir. 

Mevsim değişiklikleri, bazı ruhsal bozuklukların yaşandığı durumlar, yetersiz uyku aldığınız dönemlerde halsizlik gibi çeşitli şikayetler görülebilir. Ama halsizlik şikayetiniz sürekli devam ediyorsa ve bu durum artık yaşam kalitenizi önemli ölçüde düşürüyorsa hemen doktora başvurmanız gerekir. 

Haberin Devamı

Halsizlik Şikayeti için Ara Öğünlerde Neler Yenmesi Gerekir?

Halsizlik şikayetinden kurtulmak için beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Bunun için ara öğün yeme düzenine alışmanız gerekir. Bazı besinler, doğru saatlerde ve doğru şekilde tüketildiği zaman gün içinde halsizlikten kurtulabilirsiniz. Özelikle de ikindi vakti yani öğlen ve akşam yemeği arasında bulunan sürede bir miktar besin tüketmeniz gerekir.

Öğlen 12 ile akşam 7 arasında iki ara öğün koyarak, birinde bir adet meyve, diğerinde de diyet türü bisküviler ya da kalorisi düşük besinler tüketerek halsizliğinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda badem, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, kuru üzüm, fındık, keçi boynuzu gibi yemişler tüketerek halsizlikten kurtulabilirsiniz.

Yazarlar