YaşamCamide patlama

Camide patlama

15.12.2010 - 01:32 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Eski Garaj Camii’nde öğle namazı sırasında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

Camide patlama

Bandırma 17 Eylül Mahallesi’ndeki Eski Garaj Camii’nde, dün saat 12.14’de öğle namazı sırasında patlama meydana geldi. Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu camideki patlamada can pazarı yaşandı.
Emlakçılık yapıp çay ocağı işleten Yalçın Erbek’in (68) yaşamını yitirdiği patlamada, Yüksel Şentürk (62), Cafer Akbakan (55), Mehmet Pekacar (49), Yaşar Erdem (66), Remzi Yavaş (61), Rahmi Cura (60), Necmettin Kocabıyık (63) ve Nurettin Durmuş (53) yaralandı. Durumu ağır olan Cafer Akbakan ile Rahmi Cura, Bursa’da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Bandırma Belediye Başkanı CHP’li Sedat Pekel patlamaya, doğalgaz ile ısınan camide daha önce kullanılan elektrikli ısıtıcı kazanının, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından çalıştırılmasının neden olduğunu açıkladı.
Bandırma Makine Mühendisleri Odası Başkanı Oktay Uydaş, camideki ısınmanın doğalgazlı kombiye geçmesine rağmen eski sistemin devrede tutularak sökülmediğini ve sıcak su ihtiyacının buradan karşılandığının belirlendiğini söyledi. Yapılan incelemelerde ısıtma cihazına ait vanaların kapalı olduğunu, üzerinde 5 elektrikli ısıtıcı bulunduğunu kaydeden Uydaş, “Isıtıcılar devreye girince elektrik tesisatı üzerinde emniyet termostatı ve yüksek basınca duyarlı yaylı emniyet ventili bulunmadığı için düdüklü tencere gibi çalışan sistem, içinde oluşan basıncı atamadığı için patlama meydana gelmiştir” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ

İlgili Haberler