Sağlık Cep telefonu yüzünden sağlığınızdan olmayın

Cep telefonu yüzünden sağlığınızdan olmayın

17.01.2018 - 10:36 | Son Güncellenme:

Cep telefonları günlük hayatın vazgeçilmez parçaları haline geldi. Telefon kullanma yaşı 6 yaşına, telefonla oynama yaşı da 2 yaşa kadar indi. Cep telefonunun faydaları olduğu kadar zararlarının da olduğu unutulmamalıdır. Günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olan cep telefonları teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların yanlarından ayırmadığı bir parça haline gelmeye başlamıştır. Cep telefonlarının birçok kolaylığı bulunsa da insan sağlığını etkileyen birçok olumsuzluğu barındırdığını unutmamak gerekir.

Cep telefonu yüzünden sağlığınızdan olmayın

Omuz, boyun ve baş ağrılarına sebep olabilir

Haberin Devamı

Cep telefonunuza bakmak için başınızı öne doğru eğdiğinizden dolayı başınızın ağırlığı omurgaya baskı yapar. Bu da duruş bozukluklarına sebep olabilir. Bu duruş bozuklukları omuz, boyun ve baş ağrılarına neden olabilir.

Hamilelikte ciddi zararları olabilir

Uzmanlar hamilelik döneminde cep telefonlarından mümkün oldukça uzak durulması gerektiğini söylüyorlar. Cep telefonlarının yaymış olduğu radyasyonun annede ve bebeklerde birçok olumsuzluğa sebep olabileceği belirtiliyor. Hamilelik döneminde aşırı derecede cep telefonu kullanımı düşük riskini arttırabiliyor.

Kulak sağlığına zarar verebilir

Cep telefonundan kulaklık ile yüksek sesle müzik dinlemek, kulakların içinden beyne ulaşan ve ses dalgalarını aktaran hücrelerin zarar görmesine sebep olabilir. Bu durum uzun vadede duyma kaybının oluşmasına neden olur.

Haberin Devamı

Parmak eklemlerinizi ağrıtabilir

Cep telefonlarıyla sürekli mesajlaşmak veya oyun oynamak, bilek ve parmak eklemlerinizi yorarak ağrılara sebebiyet verebilir.

Meme kanseri riskini arttırabilir

Cep telefonları ile sürekli meşgul olmak, ceptelefonlarının yaymış olduğu radyasyona maruz kalmayı da beraberinde getirir. Bu durumda meme kanserinin riskini arttırır.

Zekâ gelişimini olumsuz etkileyebilir

Uzmanların yapmış olduğu açıklamalara istinaden radyasyon yayan cihazlara maruz kalan çocuklarda zekâ gelişim seviyelerinin daha düşük olduğu belirtiliyor. Çocukların ergenlik dönemlerinin son dönemlerine kadar mümkün mertebe cep telefonu kullanmamaları gerektiği belirtiliyor.

Kısırlığa sebep olabilir

Cep telefonu yaymış olduğu radyasyondan dolayı erkeklerde sperm hücrelerinin yavaşlayarak ölmesine sebep olabiliyor. Bu durum ilerleyen dönemlerde kısırlığa sebep olabilir. Ayrıca cep telefonlarının özellikle erkeklerde asabiyeti arttırdığı belirtiliyor.

Gelecek nesilleri tehdit edebilir

Cep telefonu kullanımının artmasıyla birlikte yaymış olduğu radyasyon insanların genetiklerinde bozulmalara sebep olabilir. Bu durum gelecek nesillerde kalıtımsal hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olur.

Haberin Devamı

Kalp hastalıklarına sebep olabilir

Cep telefonları yaymış oldukları radyasyon ile kalp hastalıklarından hipertansiyona, beyin hücrelerinin ölmesinden algılama bozukluklarına kadar birçok soruna yol açabilir.

Yazarlar