Genel Sağlık Çin'de veba tehlikesi!

Çin'de veba tehlikesi!

04.08.2009 - 10:17 | Son Güncellenme:

Veba nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti ve bir kente giriş çıkışlar yasaklandı!

Çinde veba tehlikesi

Çin'de pnömonik veba nedeniyle 2 kişinin öldüğü ve 10 kişinin hastalandığı bir kente giriş çıkışların yasaklandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Çin'de veba, bir kente giriş çıkış yasak 04 Ağustos 2009 00:18 Ülkenin kuzeybatısında çiftçilikle geçinen Ziketan kenti sakinleri, Associated Press ajansına telefonla yaptıkları açıklamada, polisin, kent etrafında kontrol noktaları kurduğunu, caddelerin boşaldığını ve çoğu dükkanın kapalı olduğunu söylediler.

Yetkililer, temmuz ayı ortasından bu yana 10 bin nüfuslu kenti ziyaret eden ve öksürükle ateş şikayeti olanlara hastaneye gitmeleri çağrısında bulunurken, kentte komşu olan 32 ve 37 yaşlarında iki kişinin, pnömonik vebadan yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yerel sağlık bürosundan yapılan açıklamada, 32 yaşındaki ilk kurbanın yakınları dahil olmak üzere kentte 10 kişiye daha pnömonik veba teşhisi konulduğu ve hastaların karantinada tedavi gördükleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Çin bürosu, konuyla ilgili olarak Çinli yetkililerle yakın temas halinde olduklarını bildirirken, kente giriş çıkışların yasaklanması konusunda yorumda bulunmadı.

DSÖ'ye göre, en öldürücü veba türlerinden biri olan pnömonik veba, solunan hava yoluyla bulaşıyor ve tedavi edilmediği takdirde 24 saatte ölüme yol açıyor.

Yazarlar