Evcil Hayvan Çiroz Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Çiroz Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 16:44 | Son Güncellenme:

Balıklar sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde herkesin tüketmesi gereken gıdaların başında yer almaktadır. Balıkları besin maddesi olarak hazırlamanın pek çok yolu bulunmaktadır. Balıklar yağlı ve yağsız olma durumlarına göre çeşitli şekillerde hazırlanarak sofralara getirilmektedir. Çiroz adı verilen balık da çeşitli şekillerde hazırlanarak insanların beğenisine sunulan lezzetli bir balık olmaktadır. Peki, çiroz balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Çiroz Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Çiroz adı verilen balık çeşidi uskumrugiller ailesine ait olan bir deniz balığı olarak ifade edilmektedir. Bu balık tüketimi oldukça fazla olan popüler bir balık türü olmaktadır.

Haberin Devamı

 Çiroz Balığı Nedir?

 Çiroz balığı Kuzey Atlantik Okyanusunda yaşayan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balık Türkiye'de Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara olmak üzere bütün denizlerde yaşayabilmektedir. Bu balık çeşidi uskumru balığının yağsız formu olarak değerlendirilmektedir. Uskumru balığının eti lezzetli ve yağlı olmaktadır. Deniz kirliliğinin fazla olması ve kontrolsüz avlanma nedeniyle bu balıkların nesli tehlike altına girmiştir.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Çiroz balığı ılık suları seven bir balık çeşidi olarak belirtilmektedir. Çiroz balıkları kendilerinden küçük balıklarla beslenmekten hoşlanmaktadırlar. Çiroz balığının tükettiği balık türleri arasında hamsi ve çaça gelmektedir. Çiroz balığı etçil olan bazı balıklar tarafından saldırıya uğramaktadır. Çok hızlı ve çevik bir yapıya sahip olan çiroz balıkları çeşitli işlemlerden geçirilerek uzun süre saklanması sağlanmaktadır. Güneşte tuzlanarak kurutulmak suretiyle yemeye hazır hale getirilmektedir.

Yazarlar