Sağlık Çocuklarda İştahsızlık Nedenleri Nelerdir? Çocuklarda İştahsızlık Nasıl Geçer?

Çocuklarda İştahsızlık Nedenleri Nelerdir? Çocuklarda İştahsızlık Nasıl Geçer?

08.09.2021 - 11:34 | Son Güncellenme:

İştahsızlık çocuklarda en sık rastlanılan şikayetlerden bir tanesidir. Çocuklarda belirli bir dönemde ortaya çıkan iştahsızlık kilo kaybına da neden olabilir. Hal böyle olunca çocuklarda iştahsızlık nedenleri sürekli olarak internet üzerinden araştırılmaktadır. Peki çocuklarda iştahsızlık nedenleri nelerdir? Çocuklarda iştahsızlık nasıl geçer? İşte çocuklarda iştahsızlık nedenleri ile ilgili tüm detaylar.

Çocuklarda İştahsızlık Nedenleri Nelerdir Çocuklarda İştahsızlık Nasıl Geçer

Çocuklarda yer alan bazı hastalıklar iştahsızlığa neden olabilmektedir. Çocuklarda yer alan bu iştahsızlık mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Çocuklarda iştahsızlık sıklıkla gözlemlenen bir durumdur.

Haberin Devamı

Çocuklarda İştahsızlık Nedenleri Nelerdir?

1) Bağırsak Parazitleri

Çocuklarda gelişim çağında özellikle çeşitli sebeplere bağlı olarak bağırsak parazitleri ortaya çıkmaktadır. Bağırsak parazitleri çocuklarda büyük ölçüde iştahsızlığa neden olmaktadır. Bağırsak parazitleri için bağırsak solucanları da denilmektedir. Sindirim sistemini olumsuz yönde etkileyen bağırsak parazitleri iştahsızlığın temel sebeplerindendir.

2) Kronik Hastalıklar

Çocuklarda yer alan kronik hastalıklar da yine iştahsızlığın en büyük nedenleri arasında gözlemlenmektedir. Kronik hastalıklar özellikle diyabet ve çölyak hastalığının bir doğal etkisi olarak iştahsızlık ortaya çıkar. Kronik hastalıklar iştahsızlığa neden olduğu gibi büyümeye de engel olarak görülür. 

Haberin Devamı

3) Kabızlık

Kabızlık da çocuklarda iştahsızlık nedenleri arasında yer almaktadır. Kabızlık önemli bir sindirim sistemi hastalığıdır. Kabızlığın tedavisi süresi boyunca iştahsızlık gözlemlenebilir.

4) Kansızlık

Anemi ya da halk arasında kansızlık olarak bilinen bu hastalık çocuklarda sıklıkla görülen hastalıklardan bir tanesidir. Yeterli ölçüde beslenmeyen çocuklarda görülen kansızlıktan ötürü ortaya iştahsızlık çıkar. Kansızlığın yanında ayrıca demir eksikliği de görülür.

Çocuklarda İştahsızlık Nasıl Geçer?

1) Abur cubur Tüketimini Azaltın

Abur cubur tüketimi özellikle şekerli gıdaların aşırı bir şekilde tüketilmesi çocuklarda iştahsızlığa sebep olabilmektedir. Doğal olarak abu cubur tüketiminin en az seviyeye indirilmesi çocuklarda iştahsızlığın önüne geçecektir.

2) Hep Birlikte Yemek Yemek

Tüm aile bireylerinin hep birlikte yemek yemesi çocuklarda iştahsızlık tedavisinde çok önemli bir detaydır. Bu şekilde çocukta yemek yeme alışkanlığı doğacaktır. Dolayısıyla iştahsızlık azalacaktır.

3) Yiyebileceği Yemek

Çocukların tabağına yiyebileceğinden fazlasından yemek koymak yanlış bir tercih olacaktır. Her çocuğun yemek yeme kapasitesi aynı değildir. Yiyebileceği kadar yemek koymak önemlidir.

Yazarlar