Yaşam 'Dansta Fırsat Eşitliği'yle genç dansçıların hayallerine destek

'Dansta Fırsat Eşitliği'yle genç dansçıların hayallerine destek

19.02.2024 - 17:13 | Son Güncellenme:

Kuruluşunun 10. yılında, gençlerle arasındaki bağı güçlendirmek ve onlara hayalleri yolunda eşlik etmek isteyen URBAN Care, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın iş birliğiyle ‘Dansta Fırsat Eşitliği’ projesi başlattı.

Dansta Fırsat Eşitliğiyle genç dansçıların hayallerine destek

Dansta Fırsat Eşitliği’ projesi Türkiye’de dans kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sunacak. Odak noktası olarak ‘dans’ın seçilmesinde, 2023 yılında hayata geçirilen ‘Bağlarımızla Güçlüyüz’ kampanyası için özel bir dans koreografisi hazırlayan Ekin Bernay ve ekibi ilham kaynağı oldu.,

Haberin Devamı

BAŞVURULAR BAŞLADI

Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle, Çağdaş-Modern Dans, Bale ve Sokak Dansı olmak üzere 3 ana kategoride başvuran profesyonel ve amatör dansçılara, bu alandaki kariyerlerini inşa etmeleri için yurt dışı eğitim fırsatı sunulacak. 

Sanat yönetmeni, koreograf, eğitmen Beyhan Murphy’nin başkanlığını yaptığı danışma kurulu ile sanatçı, dans ve hareket terapisti Ekin Bernay’ın koordinatörlüğünde çalışmalar titizlikle sürerken, URBAN Care Young Talent platformuna başvurular da kabul edilmeye başlandı. 

Program kapsamında destekten yararlanmak isteyen dansçılar, başvurularını www.urbancaretalent.com üzerinden yapacak. Çağdaş-modern ve sokak dansı kategorilerinde 18-28, bale kategorisinde ise 16-20 yaş arasındaki dansçılar platforma başvurabilecek. Ön elemenin ardından final değerlendirmesi fiziksel olarak gerçekleştirilecek. Fiziki elemeler sonucunda dansçılar, Avrupa’nın önde gelen okullarında 2024 yaz döneminde ulaşım, eğitim, konaklama ve sosyal hayatın da dahil olduğu bir dans eğitim hakkı kazanacak.

Yazarlar