Evcil Hayvan Deniz Fili Nedir? Ne İle Beslenirler Ve Özellikleri Nelerdir?

Deniz Fili Nedir? Ne İle Beslenirler Ve Özellikleri Nelerdir?

20.10.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Deniz fili memeli grubunda bulunan etobur türünde olan ve fokgiller familyasına mensup olan bir canlı türüdür. Yapı olarak morsa son derece çok benzemektedir. Deniz filleri, kulaksız yapısı olarak fok balığı türünün, alt türlerinden biridir. Sizler için deniz fili nedir, ne ile beslenir ve özellikleri nelerdir hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Deniz Fili Nedir Ne İle Beslenirler Ve Özellikleri Nelerdir

 Deniz fillerinin, ağız bölümünde hortuma benzer bir burnu bulunmaktadır. Adını bu yüzden fillerden almıştır. Deniz filleri iki türe ayrılmaktadır. Bunlar Kuzey ve Güney deniz fili olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Deniz Fili Nedir?

 Deniz fili gövde bölümünde hortuma benzeyen bir burun taşımaktadır. Bununla beraber bu burunlarının yapısından cinsiyetleri de ayırt edilmektedir. Etobur canlılar arasında yer alan deniz filleri, memeli grubunda yer almaktadır. Foklarla son derece benzer yapılarında olan deniz filleri ortalama 5 yaşından sonra olgunluğa erişmektir. 

 Deniz Filleri Ne İle Beslenirler ve Özellikleri Nelerdir?

 Deniz filleri açık denizde bulunan balıklardan veya chalp istiridye türleri ile beslenmektedir. Kesinlikle etobur bir beslenme tarzları bulunmaktadır. Deniz filleri ortalama 1.000 metreye kadar derinliğe kadar inebilirler. Bununla beraber deniz hayvanlarını yemekle beraber sıklıkla ahtapot ve yavru köpek balıklarını da yerler. Deniz fillerinin erkekleri ortalama 5 metre boya sahiptir ve kiloları ise 2.500 kilograma kadar ulaşabilir. Dişilerin boyutları ise ortalama 3 metre olmaktadır kiloları ise ortalama 700 kilograma kadar varmaktadır. Dişiler ortalama 5 yaşında tam erişkinliğe sahip olmaktadır. Erkekler ise ortalama 10 yıl içerisinde yetişkin olmaktadır.

 

Yazarlar