Evcil Hayvan Deniz Gergedanı Nedir? Nerede Yaşarlar Ve Özellikleri Nelerdir?

Deniz Gergedanı Nedir? Nerede Yaşarlar Ve Özellikleri Nelerdir?

20.10.2021 - 01:41 | Son Güncellenme:

Arctic nehirlerde ve kıyı sularında yer alan solgun balina olarak da bilinen deniz gergedanı, denizdeki tek boynuzlu attır. Çok değişik bir deniz canlısı olan deniz gergedanı, çok merak edilen türler arasında yer alıyor. Oldukça ürkütücü bir görüntüsü vardır. Deniz gergedanı nedir sizler için derledik.

Deniz Gergedanı Nedir Nerede Yaşarlar Ve Özellikleri Nelerdir

Deniz gergedanı, görüntüsü ile diğer balıklardan ayrılır. Gergedana benzetmen bir boynuzu olduğu için deniz gergedanı olarak bilinir.

Haberin Devamı

 Deniz Gergedanı Nedir? 

 Deniz gergedanı, denizlerde ve solgun sularda görülen tek boynuzlu bir deniz canlısıdır. Aynı zamanda deniz gergedanının diğer adı ise, solgun balinadır. Bu efsanevi hayvanların iki dişi vardır. Erkekleri ise, daha belirgin ve 3 metre uzunluğunda bir kılıç gibi, spiral bir tusk şeklinde de büyüyebilir.

 Deniz gergedanının fildişi boynuzun üst dudağına doğru büyür. Bilim adamları ise, bu tusk organının amacını tam olarak tespit edememişlerdir. Ama bazıları, kadınları etkilemek ya da rakip oldukları taliplerle savaşmak için geliştirilmiş olan bir organ olarak düşünür.

 Deniz Gergedanı Nerede Yaşarlar ve Özellikleri Nelerdir?

 Genellikle 15 ve 20 kişilik gruplar halinde yüzerler. Bu balina türleri, tüm yıl boyunca Kanada’nın Kuzey Kutbu ve Grönland sularında yüzen orta büyüklükte bir deniz memelisi olarak bilinir. Deniz gergedanı, 5-7 metre uzunluğuna kadar uzayabilir. Eşsiz bir canlı olan deniz gergedanı, çenesinin sol üst kısmından uzayan ve uzunluğu ise, 3-5 m arasında değişen oldukça uzun bir fildişine sahip olduğu tespit edilen tek cetacean’dır.

 

Yazarlar