Evcil Hayvan Deniz İneği Nedir? Deniz İnekleri Nerede Yaşar?

Deniz İneği Nedir? Deniz İnekleri Nerede Yaşar?

19.10.2021 - 17:15 | Son Güncellenme:

Deniz İneği diğer ismiyle Sirenia suda yaşayan canlılardır. Günümüzde sadece dört farklı türü bulunan bir otobur memelidir. Deniz ineklerine en yakın hayvan türü ise fillerdir. Filler ile deniz inekleri genetik olarak akraba sayılmaktadır. Sizler için deniz ineği nedir, deniz inekleri nerede yaşar hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Deniz İneği Nedir Deniz İnekleri Nerede Yaşar

 Deniz inekleri, denizde yer alan üçüncü en büyük deniz memeleri arasında yer almaktadır. Deniz ineklerinden önce büyük olan diğer iki memeli grup ise balina ve yüzgeçayaklılardır. Deniz inekleri karaya çıkamazlar veya derin sulara gidemezler genel olarak tatlı suda yaşarlar.

Haberin Devamı

 Deniz İneği Nedir?

 Deniz ineği iri yapılı, memeli bir deniz canlısıdır. Ortalama 2.50 metre sahip olan bu hayvanlar, 1500 kiloya kadar ağırlığa sahip olabilirler. Deniz ineklerinin ön ayakları yüzgeç şeklinde görülmektedir. Kuyrukları ise genel olarak hilal şeklindedir veya daha çok kürek görünümdedir. Deniz inekleri kendi türlerinden kopuk bir şekilde yaşarlar. Herhangi bir şekilde iki farklı deniz ineği aynı alanda yaşamaz. 

 Deniz İnekleri Nerede Yaşar?

 Deniz ineklerinin Dugong türü Hint Okyanusu, Doğu Afrika, Avustralya, Kızıldeniz ve Güneydoğu Asya’da buluna kıyılarda yaşamaktadır. Manatigiller türü ise genel olarak Meksika, Florida veya ABD’de yer alan kıyılarda bulunmaktadır. En bilinen deniz ineği türü ise yani Steller deniz inekleri ise Kuzey Kutbu kıyılarında bulunmaktadır ve sıklıkla Bering denizin de bulunmaktadır. Dört farklı tür olan bu ırklar tatlı sularda yaşamaktadır. Kesinlikle tuzlu su alanlarında bulunamazlar.

Yazarlar