Aile Digitürk ile Minifest

Digitürk ile Minifest

30.05.2008 - 17:52 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Çocuk Şenliği Minifest, DIGITURK sponsorluğunda 5, 6, 7 ve 8 Haziran tarihlerinde Maslak Parkorman’da…

Digitürk ile Minifest

Minifest’in geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sponsoru DIGITURK, birbirinden eğlenceli etkinlikleriyle çocuklara sürprizler yapmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda küçük sanatseverlerden büyük ilgi gören Minifest bu yıl dört güne yayılıyor: 5 Haziran Perşembe günü başlayacak ve 8 Haziran Pazar akşamına kadar sürecek olan DIGITURK ile Minifest, Maslak Parkorman’da her yaş grubundan çocuklara sunduğu çeşitli sanat dallarındaki etkinlikler ve atölye çalışmalarıyla geleceğin sanatseverlerini ve sanatçılarını yetiştirmeyi hedefliyor.

Minifest; 3 – 14 yaş arasında çocuklara Parkorman’ın değişik alanlarına yayılmış olan dev heykeller ve çeşitli kukla atölyelerine, plastik sanatlardan origamiye, danstan tiyatroya müziğe ve arkeolojiye kadar uzanan zenginleştirilmiş hareketli ve rengârenk bir dünya sunacak.

Origami Atölyesi, Çoraptan Kukla Atölyesi, Çılgın Tişörtler, “Çocuklar Dokununca Taşlar Bile Çiçek Açar” adlı plastik sanatlar atölyesi, Kazı Atölyesi, Dev Heykeller, Köpük Heykeller, Rengârenk Suratlar, Yırt-Kes-Buruştur-Yapıştır Atölyesi, Afrika Dansı Atölyesi ve ailece katılımın mümkün olduğu Zıplayan Kafalar, DIGITURK ile Minifest kapsamında Parkorman’da yer alacak eğlenceli atölye çalışmalarından sadece birkaçı…

Minifest’te özel etkinlikler kapsamında DIGITURK alanında kurulacak sahnedeki gösteriler çocukların katılımıyla daha da eğlenceli olacak. Yarışmalarda ise, hem çocuklar hem de aileleri doyasıya eğlenme fırsatını yakalayacaklar. DIGITURK ile Minifest’e katılanlar, çeşitli hediyelere de sahip olma şansını bulacaklar.

Şenlik konukları Minifest için Fransa’dan gelen Malabar Sirk Topluluğu’nun gösterisini izleme ve sirk atölyelerine katılma fırsatı bulacaklar. Ayrıca Ahşap Çerçeve Kukla Atölyesi’nden “Varyeteler” ve Cengiz Özek’ten “Çöp Canavarı” adlı kukla gösterilerini izleyecekler. Semaver Kumpanya’nın Ritm grubu ise tüm gün boyunca çocuklara vurmalı çalgıları ve ritmleriyle eşlik edecek.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da IKSV ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğiyle belirlenen pilot okullardan öğrenci grupları 5 Haziran Perşembe ve 6 Haziran Cuma günlerini DIGITURK ile Minifest’in konuğu olacak. DIGITURK ile Minifest, Parkorman’da dört gün boyunca 10.00 – 17.00 saatleri arasında sanatla buluşmak isteyen tüm küçükleri bekliyor. DIGITURK ile Minifest, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından DIGITURK sponsorluğuyla ve İstanbul 2010’un desteğiyle gerçekleştiriliyor. Mekân sponsoru Parkorman. DIGITURK ile Minifest’in medya sponsorluğunu ise DIGITURK Çocuk Kulübü, Milliyet Gazetesi, MİÇO, Doğan Egmont Yayıncılık ve Parents Dergisi üstleniyorlar.


BİLETLER NEREDE

DIGITURK ile Minifest biletleri;
• IKSV merkezinden (İstiklal Cad. No:64 Beyoğlu)
• Biletix satış noktaları,
• www.biletix.com
• Biletix Çağrı Merkezi (216) 556 98 00 ile
5, 6 , 7 ve 8 Haziran günlerinde Parkorman girişinden temin edilebilir.


BİLET FİYATLARI

DIGITURK ile Minifest’in biletleri; 3-12 yaş çocuklar için 5 YTL; daha üst yaş grupları ve ebeveynler için 7,5 YTL’den satılacak. 0-2 yaş çocukları için giriş yine ücretsiz olacak.

Çocuklar, Minifest programındaki tüm atölye çalışmaları ve gösterilere ücretsiz olarak katılabilirler. (Sadece PartyKids alanı içinde bulunan oyuncaklar ve tren ücretlidir).

İKSV'nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte hayata “BitamBiöğrenci” adlı proje ile kültür sanat etkinliklerine katılma imkânı bulamayan çocukların da DIGITURK ile Minifest’e gelmesini sağlayabilirsiniz. Biletlerinizi satın alırken "BitamBiöğrenci" diyerek 15 veya 50 YTL’lik katkıyla 3 ya da 10 çocuğun da DIGITURK ile Minifest'e katılımını kolayca sağlayabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için: www.bitambiogrenci.org ve www.biletix.com
Minifest Danışma Hattı: (212) 334 07 93

Yazarlar