SağlıkDiş Anomalileri Nedir? Turner Dişi Ve Diğer Anomaliler Nasıl Tedavi Edilir?

Diş Anomalileri Nedir? Turner Dişi Ve Diğer Anomaliler Nasıl Tedavi Edilir?

07.03.2021 - 17:59 | Son Güncellenme:

Diş anomalileri nedir? Turner dişi ve diğer anomaliler nasıl tedavi edilir? Diş Anomalileri hangi yöntemlerle tedavi edilir? Tedavi aşamaları nelerdir? Diş anomalilerinde dünya çapında yeni yöntemler arasında neler vardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Diş Anomalileri Nedir Turner Dişi Ve Diğer Anomaliler Nasıl Tedavi Edilir

 Diş bozuklukları, doğalarına göre sınıflandırılır. Bu sınıflandırma, dişlerin kötü konumlanmasının kökenindeki anormalliklerin anlaşılmasını mümkün kılar.

Haberin Devamı

 Diş Anomalileri Nedir?

 Bazı kişilerde ya eksik dişler (hipodonti ya da agenezis) ya da fazla dişleri (hiperdonti ya da hipergenez) olabilir. Burada bilgelik dişlerini hariç tutuyoruz. Eksik olan veya asla gelişmeyecek olan genellikle kesici dişler veya ikinci küçük azı dişleridir. Bu anomali, son diş tarafından itilmediği için bebek dişinin düşmemesini sağlar. Bebek dişi yetişkinlik döneminde yerinde kalabilir. Bebek dişinin değiştirilmeden düşmesi mümkün olduğu kadar mümkündür. Diş hekiminizin uygun bir tedavi bulabileceği yer burasıdır.

 Hipondonti erken çocukluk döneminde teşhis edilirse, daha sonra büyüme tamamlandıktan sonra implant yerleştirilmesi için boşluk bir protezle doldurulabilir. Ancak yetişkinlerde dişlenme yerleşmiştir ve eksik dişin bıraktığı boşluğu mevcut dişler doldurmuş olabilir. Bu durum rahatsızlığa neden oluyorsa, profesyonel görüş verebilecek bir diş hekimine danışmak gerekir. Toplam diş yokluğunun daha nadir olduğu (anodonti) unutulmamalıdır.

Haberin Devamı

 Turner Dişi ve Diğer Anomaliler Nasıl Tedavi Edilir?

 Bazı durumlarda anomali sırasında diş sayısının fazlalığı ile uğraşılıyor. Hiperdonti teşhisi için diş ve röntgen muayenesi yapılması önemlidir. Çoğu zaman, bir röntgen sırasında yanlışlıkla fazla diş keşfi yapılır. Tedavi, ortodonti ihtiyacının en aza indirilmesini sağlarken sorunlu dişlerin çekilmesinden oluşur. Diş hekimi, kalan dişlerin mümkün olan en iyi şekilde hizalanmasını sağlayacak bir tedavi seçecektir.

 Diş etinin kaldırılması, ceplerin, diş eti ile diş arasında oluşturulan boşlukların iyileştirilerek diş plağının ortadan kaldırılmasından oluşur. Yüzey işleminin ardından periodontal ceplerin antiseptiklerle sulanması yapılabilir. Tedavide bu yöntem kullanılır.

 Yapısal Anomali Sebebi Nedir?

 Probleme göre çözüm doktor tarafından muayene sonrasında sunulur. Yapısal anomaliler, minenin rengini ve kalitesini etkileyen diş hasarı şekilleridir. İkincisi bozulmuş ve sarı-kahverengi renktedir. Bu yapısal anormalliklerden en yaygın olanı, amelogenezis imperfekta adı verilen genetik bir durumdur. Bu dişlerin kırılganlıkları zemini çürümeye elverişli hale getirdiği için bazen bu dişlerin kronlarla kaplanması gerekir. Bu patoloji çok ağrılı olabilir ve çiğnemeyi zorlaştırır. Aşırı florür tüketimi ve belirli antibiyotiklerin alınması da dişlerin renginin solmasına veya diş minesinin bozulmasına neden olabilir.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ

İlgili Haberler