Sağlık Diş Beyazlatma İşlemi (Bleaching) Nedir, Nasıl Yapılır? Bleaching İşlemi Zararlı Mıdır?

Diş Beyazlatma İşlemi (Bleaching) Nedir, Nasıl Yapılır? Bleaching İşlemi Zararlı Mıdır?

30.03.2021 - 17:38 | Son Güncellenme:

Güzel bir gülümse özgüveni için dişlerin önemi oldukça büyüktür. İnsanlar dişlerinin beyaz olması için neler yapacakları hakkında birçok araştırma yapıyor. Diş beyazlatma işlemlerinin nasıl yapıldığını da merak ediyor. Diş beyazlatma işlemi (bleaching) nedir, nasıl yapılır? Bleaching işlemi zararlı mıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Diş Beyazlatma İşlemi (Bleaching) Nedir, Nasıl Yapılır Bleaching İşlemi Zararlı Mıdır


Diş beyazlatma işlemleri bazı yöntemlerle kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Diş Beyazlatma İşlemi (Bleaching) Nedir? Nasıl Yapılır?

Herkes güzel bir gülüş için dişlerinin daha beyaz olmasını ister. İnsanlar dişlerinin daha güzel görünmesi için bazı yöntemler dener. Fakat her zaman daha beyaz olmasını isteyerek farklı yollara başvurur. Diş beyazlat işlemlerinin nasıl yapıldığı ve işe yarayıp yaramadığını merak ediyor. Pek çok insan dişlerine bu işlemleri yaptırarak dişlerinin beyaz olmasını sağlıyor ve güzel gülüşlere sahip oluyor. Diş beyazlatma işlemleri günümüzde çok yaygın olarak yapılan işlemlerden biridir. Diş hekimleri tarafından uygulanan bir yöntemdir. Diş beyazlatma işlemleriyle hem dişlerin beyazlatılması hem de ileri ki süreçte renk değiştirmemesini sağlar.

Dişlere beyazlatma işlemleri yapılmadan önce dişlerde onarılmaların yapılması gerekir. Özellikle çürük dişler gibi sorunlar bulunuyorsa önce bu dişlerin tedavisi yapılması gerekir. Bu işlemler kuron ve kaplama dişlerinde pek uygulanmaz. Diş beyazlatma işlemleri genellikle 25 ile 50 dakika arasında tamamlanır. İşlemler iki veya üç seansta tamamlanır. İlk olarak doktor dişlerin temizliğini gerçekleştirerek, beyazlatma işlemlerine başlar. Evde yapılan diş beyazlatma işlemlerinde 2-3 haftadan önce net bir sonuç alınmaz. Bu tür ürünler eczanelerde satılan ürünlerdir.

Bleaching İşlemi Zararlı mıdır?

Diş beyazlatma işlemleri yaptırmak isteyen kişilerin ilk sorduğu soru bu işlemlerin zararlı olup olmadığıdır. Fakat yapılan işlemlere bakıldığında herhangi bir zararı bulunmuyor. Dişlerin dışardan görünen kısımlarına kuron adı veriliyor. Bu kuron üç aşamadan oluşuyor. Dış tabaka olarak bilinen mine, minenin alt kısmında yer alan kısım dentin ve en iç kısımda ise pulpa bulunur. Dişlerin rengini gösteren kısım birçok kişi tarafından mine olarak bilinir ve beyazlatmaların mineye zarar verdiği söylenir. Fakat dişin rengini gösteren mine değil, dentindir. Bu yanlış bilinen bilginin doğrusu bu şekildedir.

Yazarlar