Sağlık Diş Eti Apsesi Neden Olur? Diş Eti Apsesi Kendiliğinden Geçer Mi, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Eti Apsesi Neden Olur? Diş Eti Apsesi Kendiliğinden Geçer Mi, Tedavisi Nasıl Yapılır?

04.03.2021 - 17:38 | Son Güncellenme:

Diş sağlığı oldukça fazla dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Diş etinde oluşan sağlık sorunları oldukça fazla sıkıntılara sebep olabilmektedir. Diş eti apsesi neden olur? Diş eti apsesi kendiliğinden geçer mi, tedavisi nasıl yapılır? Diş eti apsesi ile ilgili olarak tüm detayları derledik.

Diş Eti Apsesi Neden Olur Diş Eti Apsesi Kendiliğinden Geçer Mi, Tedavisi Nasıl Yapılır

Diş etinde oluşan sağlık sorunları çoğu kişi tarafından fazla önemsenmemektedir. Ancak diş etinizde bir sorun fark ettiğiniz zaman en kısa zaman içerisinde müdahale ederek daha da ilerlemesini önleyebilir ve tedavi sürecinin daha kolay bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz.

Diş Eti Apsesi Neden Olur?

Diş etinde meydana gelen ve en fazla karşılaşılan sağlık sorunlarından birisi de diş eti apsesidir. Diş çürüklerinin uzun zaman müdahale edilmemesi sonucunda diş köklerine ve diş etlerine yayılması sonucunda diş eti apsesi oluşmaktadır. Diş etlerinde oluşan enfeksiyonlar sonucunda meydana gelen şişlikler ve ağrılar apse olarak isimlendirilmektedir.

Haberin Devamı

● Hem dişte hem de diş etinde meydana gelen enfeksiyonlar sonucunda diş etinde apse oluşumu meydana gelmektedir.
● Diş etinde apse başlangıcı sırasında dişlerde yoğun bir şekilde zonklama şeklinde ağrılar meydana gelebilmektedir.
● Sıcak ve soğuk içecek tüketimi ile dişlerde ağrılar oluşur. Aynı şekilde yemek yerken de dişlerinizde ağrı hissedersiniz.
● Diş eti apsesi aynı zamanda da ateşlenmeye sebep olabilmektedir.
● Diş eti apsesi bir enfeksiyon sonucu meydana geldiği için vücutta yorgunluk oluşmasına da sebep olmaktadır.


Diş Eti Apsesi Kendiliğinden Geçer mi, Tedavisi Nasıl Yapılır?

● Diş etinizde oluşan apseler için öncelikli olarak diş doktorunuz ile görüşmeniz gerekmektedir. Diş eti apsesi tedavisinde genel olarak kanal tedavisi uygulanmaktadır.
● Yalnız kanal tedavisi uygulaması tedavi için çok fazla geciken hastalara uygulanamamaktadır.
● Diş eti apsesinin kendiliğinden geçmesini beklemek daha fazla ilerlemesine sebep olabilir. Bu yüzden tavsiye edilmemektedir.
● Diş eti apsesi ilerlediği durumlarda tedavi için geç kalınırsa cerrahi işlem uygulanması gerekecektir.
Son olarak artık diş kurtulamayacak bir hale gelirse tedavisi için çekilmesi gerekecektir. Çekildikten sonra ise dişin yerine implant yapılarak tedavi süreci tamamlanacaktır.
● Apse tedavisi tamamlandıktan sonra ise ilk altı ay oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise diş doktoru tekrar bir kontrol isteyerek enfeksiyonun durumu hakkında size bir bilgi verecektir.
● Dişiniz de oluşacak apseleri önlemek için ise ağız ve diş bakımınıza özen göstermeniz gerekmektedir. Günlük olarak diş eti bakımı yapmanız halinde siz de diş eti apsesi oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

 

Yazarlar