Sağlık Diş Etine Ne İyi Gelir? Diş Eti İltihabı, Diş Eti Çekilmesi, Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

Diş Etine Ne İyi Gelir? Diş Eti İltihabı, Diş Eti Çekilmesi, Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

08.09.2021 - 17:44 | Son Güncellenme:

Dişlerinizi her gün fırçalıyor, ağız bakımınızı yapıyorsunuz fakat bu rağmen diş eti problemlerinden kurtulamıyor musunuz? Diş eti problemleri ve çözümlerini sizler için derledik.

Diş Etine Ne İyi Gelir Diş Eti İltihabı, Diş Eti Çekilmesi, Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer

Diş eti problemlerinin genel sebebi ağız temizliğini aksatmak olsa da ağız temizliğine gerekli özeni gösteren kişilerde de meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda dişlerde ağrı, sızlama, şişkinlik ve kızarıklıklar görülür.

Haberin Devamı

Diş Eti Problemleri Nelerdir?

Ağzınızda bakteriler, dişlerinizde sürekli olarak plak adı verilen yapışkan bir madde oluşturur. Dişlerinizi düzenli fırçalamak ve diş ipi kullanmak plak oluşumundan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Fakat bu madde sertleşerek, tartar adı verilen başka bir maddeye dönüşebilir. Dişlerde tartar ve plak birikmesi, diş etlerinde iltihaplarına yol açmaktadır. Tedavi edilmediğinde diş eti iltihabı periodontite yani diş çevresinde iltihap anlamına gelir. Bu durum diş kaybına sebebiyet verir.

Diş Etlerine Ne İyi Gelir?

Diş eti hastalığını tedavi edecek ya da önleyecek doğal bir çare bulunmaz. Fakat bazı çareler plak oluşumuyla savaşmaya ve diş etlerinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Zencefil: Sağlıklı diş etlerinin nasıl elde edileceğini araştırıyorsanız, zencefili deneyebilirsiniz. zencefil, kökü şifalı bir bitki olarak kabul edilir. Anti-enflamatuar özellikleri ağzınızda sağlıklı dokuyu destekler. Böylece diş eti hastalıkları önlenebilir.

Elma: Elma, diş etlerine ve dişlere yapışan plağı sallayan bir temizleme eylemini teşvik eder. Elma gibi sert meyveler besleyicidir ve bunları yemek diş sağlığınıza yardımcı olabilir.

Mandıra Ürünleri: Süt, peynir ve yoğurt gibi diğer süt ürünleri, güçlü dişler ve diş etleri için harika gıdalardır. Ayrıca kalsiyum bakımından zengindir ve kemikleri güçlendirir.

Lifli Gıdalar: Yeşillikler lif dolu oldukları için ağızları temiz tutmada özellikle başarılıdırlar.

Vitaminler ve Takviyeler: Teknik olarak bir gıda olmasa da, bazen kullandığınız ilaç takviyeleri “sağlıklı diş etleri” için ideal seçeneklerdir.

Diş Eti İltihabı, Diş Eti Çekilmesi, Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

Dişlerinizi fırçalayarak, diş ipi kullanarak ve dişlerinizi profesyonelce temizlettirerek ağız sağlığınızı her zaman korumalısınız. Diş eti iltihabı, çekilmesi ya da şişmesi gibi semptomlar yaşıyorsanız; diş eti sağlığı sorunlarını doğal ilaçlarla kendi kendinize tedavi etmeye çalışmak yerine mutlaka diş hekimine görünmelisiniz.

Yazarlar