Estetik Diz kapağı çevresinin gençleştirilmesinde kullanılan yöntemler

Diz kapağı çevresinin gençleştirilmesinde kullanılan yöntemler

07.04.2022 - 18:18 | Son Güncellenme:

Diz kapakları vücudun en fonksiyonel bölgelerinden biri. Bu alanda kullanıma bağlı olarak elastikiyet kaybı, kilo ve hafif sarkmalar, dalgalanmalar, yağlanmalar, kolajen dokuda azalma ile deride incelme, hyalüronik asit miktarında azalma ile daha kuru, buruşuk ve sağlıksız bir görüntü karşımıza çıkabiliyor. Peki diz kapağı çevresini ameliyat olmadan güzel bir görüntüye kavuşturmak mümkün mü? Medikal Estetik Doktoru Yasemin Savaş anlattı.

Diz kapağı çevresinin gençleştirilmesinde kullanılan yöntemler

20'li yaşların ortasından itibaren tüm bedende hyalüronik asitin azalması özellikle zayıf kişilerde diz çevresinin daha yaşlı gözükmesine neden olur. Yaklaşık bir yıla yakın süre etkiye sahip nem enjeksiyonlarıyla deri altı tekrar su tutar ve nemini kazanır. Kuru ve buruşuk görüntüsünün giderilmesi diz kapağı güzelliğinde ilk adımdır.

Haberin Devamı

İlerleyen yaşla birlikte diz kapağı çevresinde tek sorun nem kaybı da değildir. Deri altı yağ tabakası belirgin olarak azalır. Bu bölgede arzu edilen uzun vadede kolajen dokunun artırılması olduğu için kolajen üretimini tetikleyen kolajen aşıları, enzim aşıları, ip uygulamaları tercih edilir. Kolajen aşıları, ciltte sıkılıkta artma, dermis ve bağ dokusunda yenilenme sağlar. Bu bölge uygulamaları özel teknikler gerektirdiği için mutlaka konusunda uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Diz kapağı çevresinin gençleştirilmesinde kullanılan yöntemler

Deri ve deri altının sıkılaştırılması da diz kapağı güzelleştirmede önemlidir. Bu amaçla ısı teknolojilerinden faydalanılabilinir. Seanslar halinde fokuslu ultrason, radyofrekans, iğneli radyofrekans uygulamaları bölgede aşamalı olarak elastikiyet kaybının giderilmesini sağlar. Bu uygulama sıklıkla ya nem enjeksiyonları veya dolgularla birlikte tercih edilir.

Haberin Devamı

Diz çevresi yağlanmalarının çözümü de var

Diz estetiği problemlerinden bir tanesi de zaman içerisinde diz çevresinde beliren istenmeyen yağlardır. Özellikle iç taraflarda ve diz kapağı üzerinde biriken yağlar, rahatsızlık veren bir görünüme yol açar. Bu bölgedeki yığılan yağları eritme için soğuk lipoliz ve enzimatik lipoliz yöntemleri ile tedavi şekilleri mümkün.

Ayrıca yeni nesil kas şekillendirme tedavi yöntemiyle daha güzel ve diri diz kapaklara sahip olunabilir. Yüksek yoğunluklu elektromanyetik enerji, uygulama yapılan bölgedeki kasların kasılmasını sağlayarak etki eder. Bu elektromanyetik veren cihaz diz kapağı üstündeki yığılma olan alanlarda kullanılarak Yya o bölgede kas sağlanır ya da yakılır, böylece dolaylı olarak diz kapağında iyileşme sağlanabilir.

Yazarlar