Sağlık Doğum Sonrası Annenin Bilmesi Gerekenler Nelerdir? Doğum Sonrası Vücuttaki Değişiklikler Nelerdir?

Doğum Sonrası Annenin Bilmesi Gerekenler Nelerdir? Doğum Sonrası Vücuttaki Değişiklikler Nelerdir?

20.03.2021 - 17:36 | Son Güncellenme:

Anneler doğum sonrasında ne yapması gerektiğini bilmesi gerekir? Doğum sonrasında sağlık açısından yapılması gerekenler anne ve bebek sağlığı için önemlidir. Doğum sonrasında annede meydana gelen değişikliklerin nedeni nedir? Vücutta meydana gelen bu değişikliklerin tedavisi nasıl gerçekleşir? Her anneni doğum sonrası sağlıklı bir yaşam için bilmesi gereken önemli konuları derledik...

Doğum Sonrası Annenin Bilmesi Gerekenler Nelerdir Doğum Sonrası Vücuttaki Değişiklikler Nelerdir

Anneler gebelik döneminin sonunda bebeğini dünyaya getirir. Anne vücudu hamilelikle birlikte değişime uğrar ve bu değişim doğumla birlikte seyrini değiştirir. Doğum sonrasında anne kendine ve bebeğine en iyi şekilde bakması gerekir.

Doğum Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Anne bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdikten sonra şu konulara dikkat etmelidir ve gerekli tedbirleri almalıdır:

1- Anne her zaman için düzenli bir şekilde dinlenmelidir. Uykusuz kalmamalıdır ve sağlıklı beslenmelidir.

Haberin Devamı

2- Anne zararlı yiyeceklerden, alkolden ve sigaradan uzak durmalıdır.

3- Lohusa döneminde stresten uzak durmalı ve moralini yüksek tutmalıdır. Psikolojisini bozacak etkenlerden uzak durmalıdır.

4- Anne bol bol sıvı tüketmelidir. Süt oluşumu için su önemlidir.

5- Bebeğini sık sık emzirmelidir ve bu işi severek yapmalıdır. Anne isteyerek emzirdiği zaman süt çoğalmaktadır.

6- Mevsimine uygun meyve tüketilmelidir.

7- Her zaman için doğal besinleri tercih etmelidir.

8- Kalorisi yüksek besinleri tercih ederek vücudun enerjisini artırmalıdır. Anne vücudu hem kendi için hem de bebek için enerji ye ihtiyaç duymaktadır.

9- Bol su ve sık sık emzirmenin dışında bol bol meyve yemek de sütü artırmaktadır.

Doğum Sonrası Vücutta Meydana Gelen Değişiklikler

Anne bebeğini dünyaya getirdikten sonra vücudunda bazı değişiklikler meydana gelmektedir. Anne vücudunda meydana gelen değişiklikler ilk aşamada göğüs bölgesinde meydana gelmektedir. Annenin göğsü süt dolmaya başlar ve göğüsler iki kat büyür. Doğum yapan annelerin el ve ayakları şişer ve doğum sonrası bu şişlik kalabilir.

Göbek kısmında karnın gerilmesinden dolayı yarılmalar ve genişlemeler meydana gelir. Ayrıca baldırlarda da yarılmalar meydana gelir ve selülit oluşur. Ayrıca doğumdan sonra lohusa dönemi boyunca kanama devam eder. Bu dönemde annenin psikolojisi hassas hale gelir. Bu dönemde anneyi yalnız bırakmamak gerekir.

Yazarlar