5 Maddede Diş Fırçası Seçimi

Dünya Sağlık Örgütü tarafından kedini kanıtlamış diş fırçası markaları, Bireylere ağız ve diş sağlığı açısından doğru hijyeni sağlayacaktır. Peki herkes aynı fırçayı mı kullanmalı?

1. Fırça Kıllarının Sertlik Derecesi

Günlük ağız bakımında, diş etlerine zarar vermeyecek düzeyde, orta sertlikte kıllara sahip olan fırçalar kullanılmalıdır. Ciddi diş eti problemleri olan ve ağız içi cerrahi işlemler gören hastalarda yumuşak kıllı fırçaların kullanılması önerilir

2. Fırça Boyutu

Diş fırçası, ağzınızın büyüklüğüne uygun boyutta olmalıdır. Küçük bir ağıza sahip olan bireylerde büyük fırçalar ideal temizleme kuvveti ve açısı oluşturamayacağından tam temizleme sağlamayacaktır.

Haberin Devamı

3. Ara Yüz Fırçaları

Çoğu insan ara yüz fırçasının ne olduğunu bilmemektedir. Ara yüz fırçası normal fırçaların ulaşamadığı dişlerin ara bölgelerine direk ulaşım sağlayarak tamamlayıcı bir temizleme sağlarlar. Özellikle diş eti çekilmesi olan hastalarda kullanımı kesinlikle önerilir.

4. Elektrikli Diş Fırçaları

Gelişen teknoloji ile birlikte ağız hijyeni için gerekli açı ve kuvveti elektrik gücü ile sağlayan fırçalar hastaların işini kolaylaştırmıştır. Özellikle ağız hijyeni konusunda gerekli el yeteneğine sahip olmayan bireylerde tavsiye edilir.

5. Uzman Tavsiyesi

Kendi hekiminiz sizi özel olarak gözlemlediğinden en doğru seçimi ona bırakmanız doğru olandır. Altı ayda bir düzenli hekim kontrolü, oluşmakta olan problemlerin erken tespiti açısından çok önemlidir.