Saç Ekimi Acıtıyor mu?

Saç ekimi ağrılı acılı bir operasyon mudur? Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan birisi saç ekimi esnasında ya da sonrasında bir ağrı sızı hissedilip hissedilmediğidir. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler, operasyon esnasında ve sonrasında ne kadar sıkıntı yaşayacaklarını bilmek isterler.
Saç ekimi acıtır mı? Sorusunun yanıtı hayır’dır. Hayır, saç ekimi operasyonu esnasında normal şartlar altında canınız acımaz, bir şey hissetmezsiniz çünkü saç ekimi operasyonu lokal anestezi ile gerçekleştirilmektedir. Lokal anestezi, saç ekimi operasyonu öncesinde işlem yapılacak olan bölgeye (saçların toplanacağı ense bölgesi ya da ekim yapılacak kelleşmiş alan) enjeksiyon yardımı ile anestezik ilaçların enjekte edilmesidir. Böylece yaklaşık 20 dakika içerisinde lokal anestezi etkisini gösterir ve saç ekimi operasyonu sırasında işlem yapılacak olan bölge hissizleştirilmiş olur.

Lokal anestezi, esnasında hasta tamamen bilinçli ve uyanıktır. Lokal anestezi etkisi hafifledikçe operasyon esnasında tekrar edilir.
Lokal anestezinin iğne ile yapılıyor olması da bazı kişileri, özellikle iğne fobisi olan kişileri tedirgin etmektedir, böyle durumlarda lokal anestezi öncesinde sedasyon yardımı ile hasta sakinleştirilir ve lokal anestezi sedasyon sonrasında gerçekleştirilir. Bunun temel sebebi iğne karşısında hastanın gerilmesini engellemektedir.

Görüldüğü gibi saç ekimi operasyonları lokal anestezi altında konforlu bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Öyle ki, operasyon esnasında sırt üstü yatacak olan hasta televizyon seyredebilir ya da hiçbir ağrı sızı hissetmeden operasyon süresince dinlenebilir, uyuyabilir.

Haberin Devamı

Saç ekimi operasyonu sonrasında ise özellikle lokal anestezinin etkisini kaybettiği 10-12 saat içerisinde hastanın ense bölgesinde ve ekim alanında ağrılar meydana gelmeye başlar. Bunun için hastalara ağrı kesici ilaçlar vermekteyiz. Özellikle ilk 3 gün ağrınız olsa da olmasa da ağrı kesicilerinizi sabah akşam düzenli olarak içmenizi tavsiye ediyorum çünkü saç ekimi operasyonu sonrası ağrı kesici içmek için ağrının başlaması beklendiği takdirde bu süreçten sonra ağrıyı tamamen bastırmak okadar da kolay olmuyor ancak operasyon sonrası sabah akşam düzenli olarak içilen ağrı kesiciler, hastanın saç ekimi operasyonu sonrası ilk haftayı çok rahat geçirmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Günümüzde birçok kişinin tercih ettiği saç dökülmesi ve androjenik kellik için çözüm sağlayan saç ekimi operasyonları, doktorunuzun tavsiyelerine uyduğunuz sürece, acısız, ağrısız ve rahat uygulanan bir operasyonlardır.

Saç Ekim Doktorunuz
Dr. Yetkin BAYER
www.yetkinbayer.com