Sarkmış yanaklar için Örümcek Ağı tedavisi

30’lu yaşlardan itibaren “koruyucu” olarak, sonrasında “gençleştirici, gerginleştirici” bir yöntem olarak 30 dakika da cerrahi bir operasyona veya ameliyata gerek olmadan uygulayın ve günlerce iyileşme süreci beklemeyin…

Bugün sizler için örümcek ağı tedavisinin detaylarını anlatacağım…

Senelerce inatla yer çekimine dayanan cildimiz belirli bir yaştan sonra eski direncini kaybeder ve yavaş yavaş sarkmaya başlar. Yüzümüzde, bu savaşı kaybeden ilk bölge yanaklarımızdır. Yanağımızdaki bu sarkmaların en çok fark edildiği bölge ise dudak kenarları ile yanağın birleştiği noktadır. Halk arasında “Bulldog köpeğinin yüzündeki sarkmalara” benzetilen bu durum, özellikle kadınların korkulu rüyasıdır.

Örümcek ağı tedavisine geçmeden önce belirtmekte yarar var ki, genç yaşlardan itibaren sabırla ve düzenli bir şekilde yapılan yüz yogasının bu durumu hafifletebildiği gözlenmiştir. Ne var ki belirli bir yaştan sonra ve oluşan sarkmalarda yüz yogasının etkisi yok denecek kadar azdır.

Ameliyat olmak istemeyen, büyük cerrahi operasyonlardan kaçınan insanlar alternatif tıp çözümlerine yönelmektedir. İşte böyle durumlarda modern tıbbın mucizevi imkânları imdadımıza yetişir.

Örümcek ağı tedavisi nedir?

Örümcek ağı tedavisi ameliyat gerekmeden yüzü canlandıran, geren ve form kazandıran bir işlemdir.
Yer çekimi, beslenme ve yaşam tarzındaki pürüzler, çevresel faktörler ve yaşla birlikte artan kolajen eksikliği sebebiyle yaşlanan, sarkan cildin yeniden kendini toparlaması için kesikli, dikişli yapılan cerrahi müdahalelere alternatif olarak ortaya çıkan bir uygulamadır.

Örümcek ağı uygulaması ismini tahmin edileceği üzere elastik ve ince olmasına rağmen güçlü yapısı ile dikkat çeken muazzam örümcek ağı şeklinden alır. İnce bir doku ile oluşturulan özel şekli sayesinde örümcek ağı kendi ağırlığının kat kat üstünde bir güce sahiptir. Örümcek ağı uygulamasında da örümcek ağı şeklinden yola çıkılarak, yıllardır cerrahi de kullanılan polidiaksanon (PDO) ipler ve bu ipleri örümcek ağı sistemine benzer bir sistemde cilt altına yerleştirecek çok ince uçlu iğneler kullanılır. Uygulama esnasında hiçbir yan etkisi bulunmayan bu medikal ipler cilt altına ince uçlu iğneler yardımıyla ağ gibi örülmektedir.

Örümcek Ağı Tedavisi Prensipi

Kolay uygulanan ve çabuk sonuç veren bu tedavinin temel prensibi, azalan kolajen yerine vücudun yeni kolajen üretmesini sağlamaktır. Cilt altına örülen ağa hızlı bir şekilde reaksiyon gösteren cilt yapısı kolajen, biyolojik fibroplast ve elastin üretmeye başlar. Örülen iplerin yarattığı lifting etkisiyle birlikte cilt toparlanır, canlanır ve yeniden gerilir.

“Örümcek ağı liftingini, iple yüz asma tekniği ile karıştırmayın”

Örümcek ağı tekniği yüz germe, yüz asma, iple germe ve asma tekniklerinden tam olarak bu noktada ayrılmaktadır. Cildin kendi mekanizmasının yeniden işleme geçmesini sağlayan bu uygulama iple asma işleminden farklılaşmaktadır.
Örümcek ağı tedavisinin en güzel özelliklerinden biri de hızlı uygulanma sürecidir. İş yerinizden çıkıp yüzünüze örümcek ağı uygulaması yaptırdıktan hemen sonra normal hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Örümcek ağı liftinginin uygulanma süresi ortalama 30 dakikadır.”

30’lu yaşlardan itibaren başlayabileceğiniz bu uygulama da erken yaşlarda koruyucu / yaşı dondurucu etkiye sahipken, daha ileriki yaşlarda uygulandığında ise sarmaları toparlayıcı, gerginleştirici ve canlandırıcı bir etki yaratabiliyor.

Dr. Yetkin BAYER
www.yetkinbayer.com


Haberin Devamı