Diş eti çekilmesi durdurulabilir mi?

Haberin Devamı

Öncelikle sağlıklı bir ağıza ve diş etlerine sahip olup olmadığınızı kontrol ettirmeniz gerekir. Bu nedenle 6 ayda bir diş hekimi kontrolüne gitmeniz önerilir. Bu kontroller sayesinde diş eti çekilmesi de dahil yaşayabileceğiniz tüm ağız sağlığı sorunlarını önleyebilir ya da zamanında müdahale ile tekrar sağlıklı bir ağıza kavuşabilirsiniz. Öncelikle sağlıklı bir ağıza ve diş etlerine sahip olup olmadığınızı kontrol ettirmeniz gerekir. Bu nedenle 6 ayda bir diş hekimi kontrolüne gitmeniz önerilir. Bu kontroller sayesinde diş eti çekilmesi de dahil yaşayabileceğiniz tüm ağız sağlığı sorunlarını önleyebilir ya da zamanında müdahale ile tekrar sağlıklı bir ağıza kavuşabilirsiniz. Diş eti çekilmesi genellikle yavaş gerçekleşir, bu nedenle insanlar dişeti çekildiğinin farkına varmazlar. 

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur?

Çekilen diş etlerinin belirtilerini bilmek iyi bir ilk adımdır. 
•   Zayıf ağız bakımı. 
•   Diş gıcırdatma. 
•   Agresif diş fırçalama 
•   Genetik
•   Diş eti travması.  

Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir?
Diş hekiminiz, etkilenen bölgeyi derinlemesine temizleyerek hafif diş eti çekilmesini tedavi edebilir. Ancak ileri diş eti çekilmesi durumunda diş eti ameliyatı yapılması gerekebilir. Hekiminiz, ihtiyaçlarınıza göre şekillendirilecek tedavi konusunda size tavsiyede bulunacaktır.

Diş eti çekilmesini nasıl önleyebilirsiniz?
Diş eti çekilmesini önlemenin en iyi yolu ağzınıza iyi bakmaktır. Dişlerinizi her gün fırçalayın ve diş ipi kullanın. Yılda en az iki kez diş hekimine görünün. Her zaman orta sert bir diş fırçası kullanın ve diş hekiminizden dişlerinizi fırçalamanın doğru yolunu göstermesini isteyin. Diş eti çekilmenizin nedeni gıcırdatma ve yanlış hizalanmış dişlerse, sorunu nasıl düzelteceğiniz konusunda diş hekiminizle konuşun.