Hastalarımızdan en sık duyduğumuz cümlelerden biri olabilir. Hastalara diş etleri ile ilgili herhangi bir endişeleri olup olmadığı sorulduğunda sıklıkla diş etlerinin sadece diş ipi kullandıklarında kanadığını ve bu yüzden diş ipini bıraktıklarını söylüyorlar.
Diş etlerinin kanadığını kabul ettikten sonra genellikle "ama biraz kanama normal, değil mi?" diye duyuyorum.
Hayır, değil.

Ne yazık ki, diş eti kanaması, bir şeylerin yanlış gittiğinin işaretidir. Diş etlerinizi çok agresif ve sert bir diş ipi tekniği ile travmatize etmediğiniz sürece, diş ipi birincil neden değildir. Sağlıklı diş etleri hassas olmamalı ve kanamamalıdır. Kanama, ağzınızda dişlerinizin çevresinde ve diş etlerinizde oluşan bakterilerin neden olduğu bir iltihaplanmanın işaretidir. Bu belirti gözden kaçmamalı veya hafife alınmamalıdır.

Haberin Devamı

Günlük ağız bakımınız ihmal eder ve fırçalamaz veya doğru teknikle diş ipi kullanmazsanız, ağızda oluşan bakteri birikimi dişeti iltihabına yol açar ve buna “gingivitis” adı verilir. Diş eti iltihabı, bakteri plağı mevcut olduğunda ortaya çıkan diş eti dokularının iltihaplanmasıdır ve ilgili bakteri türüne bağlı olarak hafif, çok agresif ve akut bir şekilde kendini gösterebilir. Ancak endişelenmeyin! Çünkü en kısa zamanda diş hekiminizi ziyaret ederseniz tedavi edilebilir. Profesyonel bir diş temizliği ve ağız bakımına özen göstermenizle iyileşebilir.
Diş eti iltihabı hemen tedavi edilmezse ve diğer bazı risk faktörleri (sigara, diyabet, stres veya genetik faktörler) mevcutsa, çok daha kötü bir duruma, "periodontitis" adı verilen geri dönüşü olmayan kronik ve dejeneratif bir hastalığa yol açabilir. ”, Bu da diş kaybına sebep olabilir.

Diş ipi ile dişlerin arasını temizlemek, bu hastalığı önlemeye katkı sağlar. Diş ipi kullanmak sadece bu boşlukların temizlenmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda plak kolonilerinin birikmesini bozarak diş etlerine, dişlere ve kemiğe zarar gelmesini önler.
Diş ipi kullanarak, diş fırçalarının ulaşmayacağı yerlere ulaşır. Diş ipi kullanmıyorsanız, ağzınızdaki tüm alanların yalnızca yaklaşık% 55'ini temizliyorsunuz. Arada bir diş ipi kullanırsanız, diş etlerinizin kanaması bunun doğal sonucudur. Çünkü yemek yedikten sonra oluşmaya başlayan plak birkaç gün içinde diş eti hastalığı oluşturulabilir. Doğru şekilde fırçalamaya ve diş ipi kullanmaya başladığınızda, diş etleriniz ilk başta ağrıyabilir ve biraz kanayabilir, ancak herhangi bir kanama bir veya iki hafta içinde geçmelidir. Sık ve düzenli olarak diş ipi kullanmaya başladığınızda, dişleriniz arasındaki diş eti dokusu daha esnek, temiz ve sağlıklı hale gelir .

Diş ipi kullanırken diş etleriniz kanarsa, bölgeyi daha sık fırçalamalı ve diş ipi kullanmalısınız. 7-10 gündür düzenli diş ipi kullanıp etkin fırçalıyorsanız ve buna rağmen diş etleriniz hala kanıyorsa, bir diş hekimine görünmelisiniz. Diş hekiminiz, diş ipi tekniğinizi ve dişeti tedavisine ihtiyaç olup olmadığını değerlendirerek en uygun tavsiyeyi verecektir.
Unutmayın, günlük fırçalama ve diş ipi kullanımı, hayatınız boyunca sağlıklı ve güzel gülüşünüzü korumanıza yardımcı olacak bir alışkanlıktır!

Haberin Devamı