Kalbinin gülümsemeye ihtiyacı var!

Haberin Devamı

Kahkahaların en iyi ilaç olduğu ve gülümsemenin ruh için iyi olduğu söylenir.

Kansas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, gülümsemenin sadece stres tepkisini iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda kalbinizin sağlıklı kalmasına da yardımcı olduğunu göstermektedir.

Araştırma, gülümseyenlerin farkında olmasalar bile, aktiviteler sırasında kalp atışlarının ve stres düzeylerinin daha düşük olduğunu tespit etmiştir. Bu nedenle, bir gülümsemede ne kadar çok kas kullanılırsa, stres tepkisi ve kalp sağlığına o kadar fazla fayda sağlayabilir.
Ayrıca, iyi bir ağız sağlığının yaşamımız boyunca olmazsa olmaz organımız kalp ve onu çevreleyen damar sistemi üzerinde etkileri olduğunu da unutmamalıyız. Özellikle diş eti hastalıkları, kalp hastalıklarının tetikleyicisi olabilir. Çünkü orta ya da ileri seviye diş eti hastalığı olması durumunda, diş etleri sağlıklı bireylere göre kalp hastalığı gelişme riskinin daha yüksek olduğu araştırmalarla belirlenmiştir.

Stres yükünüzün fazla olduğu, endişeleriniz ön plana çıktığı bu dönemde, kalp ve damar hastalıkları riskiniz artıyorken, bunu dengelemek için sizi mutlu edecek ve gülmenizi sağlayacak arkadaşlarınızla buluşabilir, kendinize stresten uzak ortamlar yaratabilirsiniz. Tabi rahatça gülebilmek ve kahkaha atabilmek için dişlerinize olan güveninizin de tam olması gerekir. Dişleriniz ile ilgili hoşunuza gitmeyen veya yıllardır sizi rahatsız eden estetik problemler varsa artık daha fazla ertelemeden sadece 5-6 günde sizi mutlu edecek gülüş tasarımına sahip olabilirisiniz.

Bütün bunların yanında, iyi bir ağız hijyeni ve düzenli yapılan diş kontrolleri diş eti hastalıklarına karşı korumanın en iyi yoludur. Dişlerin, günde iki kere fırçalanması ve her gün diş ipi kullanılması da tavsiye edilir.

Ağız ve dişlerinizin sağlıklı olmasını sağlayarak, hem özgürce gülümseyebilir hem de ağız sağlığı ve kalp hastalıkları arasındaki bağlantıya karşı kendinizi koruyabilirsiniz.