Evcil Hayvan Dülger Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Dülger Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

22.09.2021 - 16:24 | Son Güncellenme:

Dülger balığı, peygamber balığı olarak da bilinir. Bu balıklar, en fazla 50 cm kadar uzar. Bu balıkların ağırlığı ise, yaklaşık olarak 300-500 gram ağırlığa sahip olabilir. Dülger balığı, daha çok denizin diplerde yaşarlar. Dülger balığı nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Dülger Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Halk arasında peygamber balığı olarak da bilinen Dülger balığının renkleri açıktan koyuya doğru gider. Bu balık, yassı ve geniş bir balık türüdür.

Haberin Devamı

 Dülger Balığı Nedir? 

 Dülger balığı, çok kemikli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle de etinin az olduğu görülür. Aynı zamanda Dülger balığı, kalkan balığına benzeyen bir tada sahiptir. Görünüm olarak da çok tercih edilmediği bilinir.

 Dülger Balığı Nerelerde Yaşar?

 Dülger balığının, en çok Marmara Denizi, Karadeniz, Ege Denizi, Akdeniz ve Batı Pasifik’te yaşadığı bilinir. Bu balık türü, daha çok denizin diplerinde yaşar. Genellikle balık türlerinin hepsinin taze olarak tüketilmesi gerekir. Balık ve deniz ürünleri, çok çabuk bozulma eğilimi gösteren besin maddeleri arasında yer alır. Aynı zamanda yüksek oranda zehirleme yapabilirler. Dülger balığı, oda sıcaklığında 2-3 saat kadar muhafaza edilebilir.

Haberin Devamı

 Dülger Balığı Özellikleri Nelerdir?

 Dülger balığının ülkemizin tüm denizlerde görülme olasılığı çok yüksektir. Bölge konusunda çok seçici değildir. Bu balıklar, dünyanın her yerinde görülebilir. Bu balıkların ömrü ise, en çok 12 yıldır. Kendinden küçük canlıları ve balıkları avlayarak yaşamlarını sürdürürler. Bu balıkların yaşam bölgesi ise, denizin en derinlikleridir. Dülger balığına denizin 400 metre derinliklerinde rastlanır. Kış sonu ve bahar dönemlerinin ilk günlerinde ise, ürerler.

Yazarlar