Yaşam Dünyaca ünlü klinik psikolog Dr. Rick Hanson beynin mutluluk şifrelerini çözüyor

Dünyaca ünlü klinik psikolog Dr. Rick Hanson beynin mutluluk şifrelerini çözüyor

15.02.2021 - 17:58 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda yolda, trafikte, yaşadığımız yerde gördüğümüz hemen herkes mutsuz, gergin ve huzursuz. Asık suratlı ve gülmeyi unutan insanlar olduk. İyi hissettiğimiz anların tadını çıkarmaktansa geçmişin gölgesinde, geleceğin endişesiyle yaşıyoruz. Kaygı ve endişe durumu hayatımızın tüm alanına yayılıyor. Peki bunu değiştirmek mümkün mü? Zihnimizi nasıl güçlendireceğimizi, duygularımızı nasıl yönetebileceğimizi, nasıl daha huzurlu ve mutlu olabileceğimizi öğrenmek ister misiniz?

Dünyaca ünlü klinik psikolog Dr. Rick Hanson beynin mutluluk şifrelerini çözüyor

Kendinizi hiç olumsuz bir düşünce döngüsünde sıkışmış buldunuz mu? Kötü iş, ilişki veya yaşam deneyimleri bazen kafanızda tekrar ediyor mu?  Bu sorulara çoğumuz ‘Evet’ diyoruz. Bu aslında bizimle değil, tamamen beynimizle ilgili. Beyninizi yeniden yapılandırmak ve herhangi bir olumsuz düşünce, duygu veya yaşam deneyiminin üstesinden gelmek için ihtiyaç duyduğunuz içsel gücü geliştirmek mümkün- takılıp kalmak yerine.

Tüm bu soruların yanıtını bulmak için uzun yıllardır çalışan ve araştıran Klinik Psikolog Doktor Rick Hanson ilk kez Türkiye’deki ilgililerle bir araya geliyor. Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu “MomTalks”ta “Esnek ve sağlıklı bir yaşam için beyninizi değiştirmek’ başlıklı konuşmayı yapacak olan Hanson, zihin ve mutluluk arasındaki bağı, zor zamanlarda duyguları nasıl kontrol edebileceğimizin yollarını anlatacak.

Hanson, danışanlarına beyni ve dolasıyla hayatı değiştirmek için de bazı ipuçları veriyor: “Geçmiş travmalarınıza kaderinizmiş gibi davranmayı bırakın. Beyninizin doğal olumsuzluk önyargısıyla mücadele edin. Her deneyimi bir öğrenme fırsatına dönüştürün. Hayatınızdaki olumlu şeyleri fark edin ve tadını çıkarın. Kötüyle başa çık, iyiye dön, iyiyi kabul et. Bu üç ifade, birçok uygulamayı özetliyor. Nörolojik olarak, duygusal olarak olumlu deneyimlerin bizi stresli dönemlerden çıkardığına dair kanıtlar var. Bugünkü stresli ve üzücü deneyimlerimiz bizi yarınki olumsuz deneyimlere karşı biraz daha savunmasız, biraz daha huysuz, biraz daha duyarlı hale getiriyor. Bu yüzden yarın onlara biraz daha tepki veriyoruz, bu da bizi bundan sonraki gün için kısır döngü şeklinde daha da savunmasız hale getiriyor.”

Dünyanın farklı ülkelerindeki meditasyon merkezlerinde dersler veren Hanson; NASA, Google, Oxford ve Harvard gibi dünyanın önde gelen kurumlarında da seminerler verdi. NY Times bestseller yazarı Rick Hanson, “Buda’nın Beyni” ve “Beynin Mutluluk Ayarları” kitaplarından vereceği örneklerle 20 Mart Cumartesi günü Zoom üzerinden katılımcılar ile buluşacak. Zihni zorlukları aşacak biçimde eğitmenin şifrelerinden de söz edecek olan Hanson, yurt genelinde ve yurt dışındaki ebeveynlere ulaşarak, daha da güçlenmelerine katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

 

Yazarlar