Sağlık Ekstansiyon Nedir? Ekstansiyon Hareketleri Nelerdir, Neden Yapılır?

Ekstansiyon Nedir? Ekstansiyon Hareketleri Nelerdir, Neden Yapılır?

16.09.2021 - 09:25 | Son Güncellenme:

Vücutta yapılacak bir hareket sistemi olarak ekstansiyon öne çıkar. Latince üzerinden öne çıkan bu kelime aynı zamanda tıp dilinde de yer alır. Peki Ekstansiyon nedir? Ekstansiyon hareketleri nelerdir, neden yapılır? İşte bu konuda merak edilen bilgiler...

Ekstansiyon Nedir Ekstansiyon Hareketleri Nelerdir, Neden Yapılır

Vücudun birçok farklı bölgesinde belli başlı hareket sistemleri yer alır. Senkronize olarak gerçekleştirilen bu hareket sistemleri kapsamında ekstansiyon öne çıkar. Günlük hayatta hareket edebilmek için büyük öneme sahip eş zamanlı gerçekleştirilen hareketlerden biridir

Haberin Devamı

Ekstansiyon Nedir?

Vücut içerisinde iki komşu bölüm kapsamında, bir eklemde birbirinden uzaklaşma hareketine ekstansiyon denir. Aynı zamanda eklem açısının büyümesi ya da genişlemesi biçiminde de ifade edilebilmektedir. Bu doğrultuda günlük yaşamda hareket ederken eklemler birbirinden uzaklaşarak senkronize biçimde hareket eder. Kelime anlamı açısından ise gerilme olarak öne çıkar. Kasların son uzama gücü ile beraber, vücudun bütün bölümlerinde meydana gelen gergin durumdur. Gevşemenin karşıtı olarak da bilinir.

Ekstansiyon Hareketleri Nelerdir?

Ekstansiyon hareketleri vücudun birçok farklı bölgesinde gerçekleşmektedir. Bunlar arasında omuz bölgesi ile beraber bel bölgesi ya da bacak kısımları öne çıkar. Bu bölgelerdeki eklemlerin birbirinden uzaklaşması eşliğinde gerilme hareketi gerçekleşir.

Haberin Devamı

Bu gerilme eklem ve kas sistemlerinin en son noktasına ulaşmasına kadar devam eder. Böylece eğilirken, ayakları gererken, omuz bölgesinden kolları son noktasına kadar hareket ettirirken sağlanır. Özellikle spor yaparken çok sık gerçekleştirilen uygulamalar içerisinde yer alır.

Ekstansiyon Hareketleri Neden Yapılır?

Özellikle kasları açmak ve daha sağlıklı şekilde yaşamak için ekstansiyon hareketleri gerçekleştirilir. Günlük hayatta egzersiz yaparken ya da spor üzerinden farklı yöntemler uygularken ekstansiyon hareketi ele alınır. Tabii gün içerisinde hareket etmek ve yürümek ya da bir şeyleri kaldırabilmek veya alabilmek için de yine ekstansiyon hareketi gerçekleşir.

Yazarlar