Sağlık El Parmaklarında Ağrı Ve Kasılma Neden Olur, Ne İyi Gelir?

El Parmaklarında Ağrı Ve Kasılma Neden Olur, Ne İyi Gelir?

05.07.2022 - 15:06 | Son Güncellenme:

​​​​​İnsanların en çok karşılaştığı ağrılar ayaklarda ya da eller üzerinde meydana gelmektedir. Özellikle ellerimizi sık olarak kullanmakta olduğumuz için yaralanma, düşme ya da çarpma gibi durumların ortaya çıkması kaçınılmaz olmaktadır. Bu gibi durumlarda özellikle parmaklarda çeşitli ağrılar görülmektedir. El parmak ağrılarının nedenlerini ve bu ağrılara neyin iyi geldiğini sizin için derledik.

El Parmaklarında Ağrı Ve Kasılma Neden Olur, Ne İyi Gelir

El parmak ağrıları özellikle çocuklarda ve yetişkinlerde sıklıkla görülen durumlardan biridir. Ağrının geçme süresiyse ağrının sebeplerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Parmak ağrılarına sebep olan durumları öğrenerek dikkat edilmesinde fayda vardır.

Haberin Devamı

El Parmak Ağrısı Neden Olur?

El parmak ağrısı, genelde herhangi bir parmak üzerinde meydana gelen ve farklı sebepler ile ortaya çıkan bir rahatsızlığı ifade etmektedir. Parmaklarda meydana gelen bu ağrı kimi zaman hafif kimi zaman ise şiddetli olabilmektedir. Bu sebepten dolayı ağrıya sebep olan durumların tespit edilerek tedavi yollarının aranması gerekmektedir.

Tedavi edilmediği durumda parmaklar ağrımaya devam etmektedir. Parmak ağrısının en çok karşılaşılan nedeni spor ya da buna benzer durumlarda ortaya çıkan parmak yaralanmaları olmaktadır. Bunun dışında elde görülen sinir sıkışması ya da tıbbi bir müdahalenin ardından sinirlerin veya parmak kaslarının bu durumdan etkilenmesi şeklinde sıralanmaktadır.

Haberin Devamı

El Parmak Ağrısı İçin Ne Yapılmalıdır?

Buz uygulaması genel olarak el parmak ağrısı için kullanılan bir yöntemdir. Buz mevcut ağrının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Bölge üzerinde buzun azami 15 dakika bekletilmesi gerekmektedir. Ağrı fazlalaşır ise uygulama mutlaka bırakılmalıdır. Bununla birlikte bölgeye bandaj sarılabilmektedir.

Yazarlar